UK NU ARE FORTA DE MUNCA DAR NU VREA IMIGRANTI

city-london

Sectorul de servicii din UK se confruntă cu lipsa muncitorilor
Firmele din sectorul vast de servicii din Marea Britanie au optat pentru o crestere de personal, o dată cu redresare economică. Potrivit Confederației Industriei Britanice (CBI), 47% dintre cei intervievaţi, din cele 151 de întreprinderi din sectorul de servicii, au declarat că au avut mai mult personal în luna mai, decât cu o lună înainte. Doar 12% au declarat că numărului angajaților a scăzut faţă de luna anterioară. Mulți au raportat intenții de a angaja mai mult personal.
Și optimismul cu privire la condițiile de afaceri a lovit un echilibru, de +53% – diferența dintre cei cu raportare îmbunătățită și ceilalţi, cel mai bun nivel din 1998 incoace.

Redresarea economică din Marea Britanie întărește, cu o creștere a PIB-ului de 0,8% în primul trimestru al anului 2014, potrivit Biroului National de Statistica (ONS). Banca Angliei estimeaza că economia Marii Britanii va creşte cu aproximativ 3% în 2014. O mare parte din această creşere va fi condusă de sectorul serviciilor, care reprezintă aproximativ trei sferturi din PIB.
Studiul CBI a constatat ca 33% din firme cred ca disponibilitatea de personal profesionist,sau lipsa acestora, este o problemă.

http://www.ibtimes.co.uk/uk-service-sector-hiring-spree-hindered-by-skills-shortage-1450081

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 4