UK TRAI BUN

money

UK – salariile cresc, inflatia scade

Costul de a traii in Marea Britanie continua sa scada, dupa ce anagjatorii au crescut salariile si inflatia a scazut cu 2,5% , in primele luni din 2014. Potrivit unor cercetari facute de Incomes Service Data( IDS), folosindu-se de datele salariale a peste 224 de mii de lucratori, in peste 100 de localitati; ofertele de remunerare au fost imbunatatite cu 2% cresteri observate in al patrulea trimestru financiar al anunlui 2013.

Dar prin studiu, s-a constatat ca cei care se ocupa de salarizare in aceasta perioada au fost dominanti comerciantii cu amanuntul, salariile de referinta pentru minimul pe economie crescand cu 1,9%, la 6,31 lire sterline (10.59 dolari), in luna octombrie. IDS a estimat ca se ocupa de salarizare care ar putea depasi curand Inflataia Pretului de Vanzare cu amanuntul( RPI) care a scazut la 2,5% in martie.

Vestea vine dupa ce Oficiul pentru Statistica Nationala( ONS ) a relevat faptul ca veniturile anuale au crescut cu 1,7% in trei luni pana in februarie, depasind Indicele Preturilor de Consum ( IPC ) a inflatiei de 1,6% in anul curent, pana in martie .
Salariile si datele inflatiei au devenit un subiect politic fierbinte in Marea Britanie, Partidul Laburist, Ed Miliband, a atacat guvernul de coalitie pe asa-numita tema ” costul de a trai pe criza”.
http://www.ibtimes.co.uk/uk-employers-hike-wages-inflation-busting-2-5-pay-deals-1445840

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + = 11