Ultima fabrică auto din Australia se închide

Pentru oamenii din Adelaide închiderea fabricii Holden este un pas dureros. În anul 1948 de pe porțile acestei fabrici ieșea prima mașină australiană de producție în masă. Acum sute de oameni își vor pierde locul de muncă.

După 69 de ani de producție autoturisme, fabrica auto din orașul australian Adelaide își închide porțile, aceasta fiind ultima fabrică auto rămasă în întreaga țară. Constructorul auto, care este astăzi parte din concernul-gigant General Motors, își va construi pe viitor automobilele în alte țări, printre care Europa, după cum ne anunță reprezentanții companiei. După cum raportează agenția australiană de știri AAP și presa locală, este posibil ca aceste automobile să fie produse pe viitor chiar și în Germania.

Ultima mașină, una roșie cu patru uși și hatchback, va ieși vineri de pe linia de producție. Aceasta va fi însă expusă în interiorul unui muzeu. GM vinde modelele Holden în multe țări sub marca Chevrolet. Prin închiderea fabricii 995 de oameni își vor pierde job-ul.

Producția din Adelaide a fost reuse semnificativ încă din anul 2013, un număr de 5000 de oameni au trebuit să își caute atunci un alt loc de muncă. Acolo există un număr mare de oameni care lucrează în același loc încă din anii `70. Este o zi încărcată de emoție pentru unii, iar pentru alții una foarte tristă, a spus John Camillo din partea sindicatului industrial AMWU. Sindicatul crede că guvernul este răspunzător pentru închiderea fabricii, pentru că nu mai oferă subvenții pentru această industrie încă din anul 2014.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Letzte-australische-Autofabrik-schliesst-article20093461.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − = 55