ULTIMUL FORD

  • jahr05A murit ultimul nepot Ford

Unul dintre cei mai influenți membri ai dinastiei automobilistice Ford a murit. William Clay Ford a murit duminică dimineață, la vârsta de 88 de ani, ca urmare a unei pneumonii, aflându-se în propria sa locuință. Declarația aparține unui purtător de cuvânt al concernului auto și a fost oferită presei în localitatea Dearborn, din apropierea orașului Detroit. Acesta a fost ultimul supraviețuitor în calitate de nepot al fondatorului companiei, Henry Ford.

 

William Clay Ford a lucrat între 1948-2005 la companie din poziția de director și membru al consiliului de administrație, cel mai înalt organism corporativ. El a fost implicat între 1950 și sfârșitul anilor 80 în proiectarea de mașini, iar mai târziu s-a ocupat de administrarea finanțelor companiei. El a fost, de asemenea, membru în echipa de fotbal Detroit Lions.

 

Fiul său, William Clay Ford Jr. a declarat că tatăl său a fost un mare om de afaceri și filantrop, care a avut prescrisă viața în societate și în comunitate. Fiul, poreclit Bill, are 56 de ani și conduce consiliul de administrație al companiei, reprezentând totodată interesele familiei în cadrul acesteia.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Letzter-Ford-Enkel-ist-tot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 − = 56