Ultra violet este culoarea anului 2018, trimite la “misterele cosmosului” si “invita la reflectie”

“Ultra violet” a fost stabilita drept culoarea anului 2018 de catre Institutul Pantone, care o descrie drept “provocatoare”, “invitand la reflectie” si reprezentand individualitatea si spiritualitatea, scrie The Guardian, citat de news.ro.

Potrivit companiei, aceasta culoare face aluzie la misterele cosmosului si la necunoscut. “Culoarea stabilita de Pantone a ajuns sa insemne mult mai mut decat ceea ce este in trend in lumea designului. Acum reprezinta cu adevarat nevoile lumii din prezent”, a spus Laurie Pressman, vicepresedinte al Pantone Colour Institute.

“Traim intr-o lume in care este nevoie de inventivitate si imaginatie. Acea inspiratie pentru creatie cu care este asociata culoarea Pantone 18-3838 ultra violet, care ne ridica nivelul de constientizare si potentialul. De la explorarea noilor tehnologii si a unei parti mai mari din galaxie, la exprimarea artistica si reflectia spirituala, culoarea violet reprezinta ceea ce urmeaza sa vina”, a spus Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului.

In fiecare an, expertii in culoare de la Pantone Colour Institute stabilesc culoarea anului facand analize in domenii precum design, film, gastronomie, moda, arta si divertisment, precum si in ceea ce priveste materialele, turismul, sportul si tehnologia. Culoarea anului 2017 a fost “verdele proaspat”, iar pentru 2016 au fost alese, pentru prima data, doua culori – roz-cuart si albastru-seren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 + = 69