uluitor, cu ochii

dr-aldo-faisal-left-kirubin-pillay-demonstrate-hands-free-wheelchair-driving-using-prototype

ULUITOR o nouă facilitate în sprijinul celor cu leziuni ale măduvei spinării

Oamenii de stiinta de la Imperial College au inventat o soluție ieftină, care permite persoanelor cu leziuni la maduva spinarii, să controleze și să conducă un scaun cu rotile, folosindu-si doar ochii. Dr. Aldo Faisal si colegii sai au petrecut ultimii patru ani folosind tehnologia neuronală, pentru a dezvolta software-ul care poate detecta și decodifica mișcările oculare în comportamentul uman, transformând aceste mișcări în direcții.

“Chiar dacă aveți un problema la măduva spinarii, singurul lucru care nu se schimbă este mișcarea ochilor, asa ca am construit un sistem non-invaziv, care poate decoda mișcarea ochilor, cu ajutorul camerelor,”, a declarat Faisal pentru IBTimes UK . Faisal împreună cu alţi colegi de la College Brain şi Behaviour Lab, au dezvoltat un sistem în 2010, care permite unui individ să scrie pe ecran, pur si simplu uitandu-te la o tastatură virtuală, fără a se mai folosi de mâini.

Acum, în 2014, echipa a creat un prototip care costa doar £ 20 (33.50 dolari), care poate fi pur și simplu atașat la un scaun cu rotile și conectat la un laptop, care va permite oamenilor să se orienteze , ajutându-se de ochi. Deși alți oameni de știință se concentrează asupra obiectelor în mișcare cu ajutorul undelor cerebrale, Faisal crede că mișcările ochilor prezenta o soluție mult mai fezabilă. Faisal, de asemenea, spune că intenția de decodare a utilizatorului poate genera informații de la 40 de biți pe secundă în 10  milisecunde, ceea ce este mult mai rapid decât tehnologia undelor cerebrale, care durează o jumătate de secundă pentru a duce un semnal de creier.

Pe viitor, Faisal consideră că tehnologia neuronală va deveni omniprezentă în următorii cinci ani, și ar putea beneficia de aceasta, până la 78% din populatia Regatului Unit. Tehnologia ar putea fi folosită pentru a ajuta nu doar paraplegicii, ci de asemenea, şi oameni care nu au nici o formă de mișcare a mâinilor, brațelor sau picioarelor, cum ar fi persoanele care suferă de boala Parkinson sau artrita. Următorul pas pentru Imperial College este de a comercializa sistemul de decodor.
http://www.ibtimes.co.uk/user-intention-decoding-20-camera-system-lets-you-control-wheelchair-your-eyes-1448718

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 + = 30