Un acționar al Tesla pătrunde în domeniul automobilelor autonome

Al patrulea cel mai mare acționar al Tesla, Tencent Holdings, urmărește potrivit informațiilor din presă, să pătrundă pe piața automobilelor autonome prin propriile sale tehnologii. Rapoartele privind un prototip autonom ce este testat de tehnicieni chinezi au provocat creșterea prețului acționilor sale pe bursa de la Hong Kong cu trei procente.

Tencent va dezvolta capcitățile sale de inteligență artificială și cartografiere pentru a concura într-o industrie care devine tot mai congestionată, pe măsură ce nume mari din domeniul tehnologiei, precum Apple, Google, Uber, Tesla sau chiar gigantul local Baidu, investesc mulți bani într-o industrie ce ajuns să valoreze între timp 42 de miliarde de dolari, spun cei de la Bloomberg.

Nu este încă foarte clar dacă firma chineză de investiții, care și-a asigurat recent 12% din Snapchat ca urmare a raportelor că firma de tehnologie cu sediul în sudul Californiei continuă să înregistreze un declin în numărul de noi utilizatori, va utiliza o versiune derivată din sistemul vizual al celor de la Tesla, fără tehnologie LIDAR, atunci când va veni vorba despre prezentarea pe piață a unui sistem propriu de rulare autonomă.

Cu toate acestea, pe baza investițiilor anterioare pe care compania le-a făcut în domeniul cartografierii și tehnologiilor pentru recunoașterea imaginilor, precum și în compania Tesla, ne putem aștepta ca Tencent să sprijine de asemenea stagii de formare instituțională, pe măsură ce aduce la viață automobile fără șofer în China. Gigantul local pe nume Baidu dezvoltă de asemenea propriile sale tehnologii pentru vehicule autonome și se îndreaptă spre a deveni platforma destinată flotelor de automobile electrice pe cea mai mare piață automotive din lume.

https://www.teslarati.com/tesla-investor-t

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 71 = 76