Un armator construiește un vas gigant cu propulsie pe gaz

Cele mai mari nave de containere din lume pot să transporte până la 20.000 de containere și sunt responsabile pentru cea mai mare cantitate de noxe emise în atmosferă. Armatorul francez CMA CGM construiește nouă vase gigant pentru containere care au un sistem de propulsie prietenos cu mediul înconjurător.

Armatorul francez CMA CGM va construi nouă vase gigant de containere, care vor rula pe bază de gaz natural lichefiat (LNG). Astfel este pentru prima dată când vase mari de containere cu o capacitate de 22.000 de containere standard (TEU) vor fi propulsate de LNG, substanță prietenoasă cu mediul încojurător se spune într-o declarație a constructorului.

Vasele eliberează în atmosferă cu 25% mai puțin CO2, în comparație cu cele cu motor pe țiței sau diesel. Emisiile de sulf, particule și oxid de azot scad aproape la zero. Vasele vor fi livrate de către armator începând cu anul 2020. LNG este considerat combustibilul viitorului în industria navală, dar nu a fost încă implementat pe scară largă. Până în prezent doar câteva din vasele mai mici circulă pe bază de LNG. Problema este reprezentată de costuri, de spațiul necesar pentru rezervoarele de LNG și lipsa posibilităților de alimentare a vaselor cu acest combustibil.

Directorul CMA-CGM, Rodolphe Saadé, a catalogat această decizie ca fiind una inovatoare. Aceasta reafirmă ambiția companiei maritime de a fi forța motrive a industriei în calea către protejarea mediului încojurător și a inovației, precum și a tehnologiilor ecologice.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Reederei-baut-Riesenschiffe-mit-LNG-Antrieb-article20120219.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 80