Un atac cibernetic închide o fabrică la Renault

Nu se cunoaște încă amploarea prejudiciului provocat de un atac cibernetic la nivel internațional. Constructorul auto francez Renault a trebuit să oprească producția în cel puțin o fabrică. Sunt afectate chiar și mărcile Nissan și Dacia.

Un atac cibernetic la nivel internațional a afectat producția concernului francez Renault. Mai multe fabrici au fost afectate, spune un purtător de cuvânt. Printre altele a fost oprită asamblarea de la Sandouville, din nord-vestul țării. Alte detalii despre alte fabrici nu sunt cunoscute. În cercuri apropiate departamentului de justiție se vorbește despre implicarea Procuraturii Generale de la Paris în anchetarea cazului.

Anterior de la Renault s-a spus că software-ul malițios a fost descoperit în sistemele lor informatice. S-au luat măsuri pentru împiedicarea răspândirii sale. Subsidiara Dacia a declarat că părți din producția de la Mioveni a fost afectată de probleme IT. Unii angajați au fost trimiși acasă ca urmare a lipsei de activitate.

Chiar și producătorul japonez Nissan a anunțat că este afectat. Nu există însă probleme grave în funcționarea fabricilor. În mod concret este vorba doar despre fabrica din Sunderland din nord-estul Angliei, care are peste 7000 de angajați. Echipele de IT lucrează pentru soluționarea problemelor, se mai spune în continuare.

În cadrul atacului cibernetic generalizat de la nivel internațional, despre care se spune că ar fi cel mai mare din istorie și care a avut loc în acest weekend, au fost afectate zeci de mii de computere ale unor concerne și instituții. Cel mai puternic afectat a fost Sistemul Britanic de Sănătate Publică. Deutsche Bahn a resimțit de asemenea atacul. Virusul folosit în 100 de țări conține un cod făcut public de serviciul american de informații NSA și atacă o vulnerabilitate din sistemul de operare Windows, spun experții.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Cyber-Angriff-legt-Auto-Werke-lahm-article19839331.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 − = 77