Un automobil Tesla pe pilot automat s-a lovit de un autobuz

der-autopilot-in-der-tesla-limousine-model-s-hat-versagt

Pe o autostradă din apropiere de Hamburg un automobil marca Tesla cu pilotul automat activat s-a lovit de un autobuz. Șoferul susține că și-ar fi ținut mâinile pe volan. Împrejurările exacte ale accidentului sunt investigate acum.

Un automobil electric marca Tesla cu pilotul activat a intrat într-un autobuz pe autostrada germană A24. Sistemul a fost activat, anunță cei de la poliție. Se spune de la Tesla că deocamdată nu există informații suplimentare despre circumstanțele producerii accidentului. Automobilele prelucrează diverse date privind traficul, astfel că producătorul ar trebui să poată confirma în mod normal dacă pilotul automat a fost activat.

Limuzina Tesla Model S a lovit autobuzul danez, potrivit datelor de la poliție, în apropierea stației de odihnă de la Gudow, atunci când a dorit să se retragă din nou pe banda din dreapta după depășirea autobuzului care mergea în direcția Hamburg. Șoferul de la bordul Tesla, în vârstă de 50 de ani și originar din Brandenburg, ar fi fost rănit ușor. Cei 29 de pasageri ai autobuzului nu au suferit nici un fel de leziuni.

Lunile trecute au fost raportate mai multe accidente provocate în China și SUA de sistemul de pilot automat. În luna mai un șofer a decedat în Florida când automobilul său Tesla a intrat sub un camion care traversa strada, având activat sistemul de asistență în conducere. Sistemul “Autopilot” este capabil, printre altele, să păstreze banda și distanța față de automobilele din jur.

Telsa subliniază în același timp că sistemul nu transformă mașinile sale în automobile autonome, iar șoferul trebuie să țină mâinile pe volan. Șoferul din Brandenburg a declarat pentru poliție că nu ar fi luat mâinile de pe volan. Cum s-a ajuns la accident, urmează să se stabilească de către poliție.

http://www.n-tv.de/auto/Tesla-Wagen-mit-Autopilot-kracht-auf-Bus-article18753931.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1