Un avocat american pregătește procesul colectiv impotriva VW

e22377227288c0959880613d26276cb2

Nu mai este de multă vreme un secret faptul că scandalul emisiilor de la Volkswagen se va dovedi a fi foarte scump. Un avocat american a estimat daunele medii ca fiind cuprinse între 1000 și 1500 de euro pentru fiecare persoană afectată din Germania. Dar și alte grupuri vor să dea compania în judecată.

Până la 75 de milioane de euro ar trebui să achite Volkswagen ca și daune ocazionate de scandalul său privind emisiile motoarelor diesel, sumă datorată doar clienților germani. Cel puțin dacă se va dovedi că avocatul american Michael Hausfeld are dreptate. Partenerul său Christopher Rother a spus pentru Tagesspiegel că VW este obligată la plata unor compensații, acest lucru este incontestabil. Întrebarea este doar în ce măsură se va face acest lucru.

Rother conduce ca partener casa de avocatură de la Hausfeld, de la un birou din Berlin. Hausfeld face parte din avocații care au dat în judecată în SUA compania Volkswagen. Avocatul estimează zeci de mii de persoane afectate doar în Germania, după cum a precizat în cadrul unei declarații efectuate la Berlin. La aproximativ 50.000 de persoane afectate există o masă critică de oameni, care trebuie luată în serios de către companie.

Daunele medii ce ar trebui achitate de companie se ridică potrivit lui Rother la 1000-1500 de euro, ceea ce însumează pentru VW un total de 75 de milioane de euro. În SUA clienții afectați ar trebui să primească un card preplătit sau un cupon care poate fi utilizat la toți dealerii VW pentru achiziția de piese sau accesorii, precum și posibilitatea de a primi gratuit asistență rutieră timp de trei ani. Rother însă își pune problema că de ce clienții din Germania să nu primească nimic, doar pentru că acolo nu există posibilitatea de a deschide un proces colectiv precum în SUA?

http://www.n-tv.de/wirtschaft/US-Kanzlei-bereitet-Sammelklagen-vor-article17100981.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 36