Un bihorean a avut curajul inedit de a investi in gradini verticale, si in curand in proiectul unui ghiveci de flori, care se uda singur

Snapshot 2015-04-19 14-45-35

Un bihorean a avut curajul inedit de a investi in gradini verticale, si in curand va promova proiectul unui ghiveci de flori, “autonom”

Stim cu totii ca aerul curat pe care ni-l dorim atat de mult ne ajuta sa traim sanatos dar mai ales, cu mintea limpede si odihnita, exprimare tipic ardeleneasca, ne ajuta sa putem decide mai bine si mai eficient. Un binecunoscut specialist bihorean in domeniu, Mihai Banea care de zeci de ani traieste cu pasiune si implicare in lumea florilor si plantelor, a avut curajul sa aduca in Romania, aici in Bihor, nu in alta parte, un concept aparent SF-gradini verticale.

artaqua

O discutie cu domnia sa a reliefat faptul ca doar un metru patrat de gradina verticala intr-un spatiu de birouri produce oxigenul necesar unui om pe 24 de ore. De la aceasta concluzie si pina la promovarea conceptului in companii nu a fost decat un pas.

unglaubliche-vertikale-gärten-frisch-im-besprechungsraum

Iar daca adaugam la aceasta si ideea unui sondaj privind ghiveciul care se uda singur, despre care gasiti detalii dupa zambetul cu care v-am obisnuit, va puteti imagina de ce a initiat organizarea primului eveniment denumit “FESTIVALUL FLORILOR DACARDI” care incepe fix la ora 12.00 marti 21.04.2015 si se incheie peste o luna in 21 mai. 

Snapshot 2015-04-18 12-40-29 copy 2

Manifestarea organizata de compania de familie, DACARDI SRL, are  ca obiectiv inedit, transpunerea in realitatea cotidiana a noutatilor de ultima ora ce pot contribui inovativ la un mediu de lucru mai eficient si confortabil in societate. Festivalul isi propune ca an de an, sa prezinte modul cum noile trenduri in arta cresterii florilor, a gradinaritului si amenajarilor peisagistice vor eficientiza munca de zi cu zi in companie, dar si acasa.

quai-branly-mai-2006-726

Miile de flori care emana parfumuri delicate, dar efemere, vor constitui un prilej de desfatare olfactiva si vizuala pentru toti vizitatorii, dar si o expierenta unica, din punct de vedere botanic si cultural pentru toti cei implicati. Mai multe aflati aici  si aici.

unglaubliche-vertikale-gärten-mehr-frische-und-leben

Si acum sa zambim putin pe tema, pentru ca nu-i asa, alaturi de flori sa fim mereu cu zambetul pe buze.

——————————————————————————————————————————————–

regular_smile…….un gradinar muncit, dar bine muncit, la doctor

– Pofta de mancare aveti ?

– Cateodata am, cateodata n-am !

– Si cand nu aveti?

– Dupa ce-am mancat !

——————————————————————————————————————————————

Festivalul Florilor DACARDI va aduce si unele idei in domeniu pe care organizatorul manifestarii le va avea drept obiectiv pe viitorul nu foarte indepartat.

Bunaoara un sustinator al festivalului dar si al testelor de calitate facute in tara noastra, cunoscutul site www.testatinromania.ro aduce la cunostinta tuturor celor interesati un proiect cu o filozofie la moda: autonomia.

puro_planter_1

Ati auzit de automobilul autonom, la urma urmei cum ar fi un ghiveci autonom care si-ar lua apa singur dupa nevoi, si sa nu stam zi de zi cu atentia incordata si emotionanta “waw am udat florile” ca sa nu mai zicem de gradinile verticale din casa sau birou. 

Conceptul ghiveciului care se uda singur are un sistem de senzori de umiditate alimentati cu curent sla chiar si de la baterii uzate, si care isi fac treaba ajutand la alimentarea plantei cu apa doar atunci cand e nevoie.

Dar mai mult aflati de aici. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 8