. Un Brexit dur va costa 260 de lire pentru fiecare gospodărie

Ce vor câștiga britanicii dintr-un Brexit dur? Un studiu a calculat consecințele financiare dacă negocierile eșuează. Gospodăriile private vor suporta costuri cu 300 de euro mai mari în fiecare an.

O ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană fără nici un fel de acord similar va costa în medie 260 de lire sterline pe an pentru fiecare gospodărie britanică. Datorită prețurilor tot mai mari la alimente, îmbrăcăminte și transport, o gospodărie de nivel mediu ar trebui să țină seama de această sumă suplimentară, reiese dintr-un studiu al Universității Sussex.

Guvernul britanic a anunțat faptul că tarifele impuse asupra mărfurilor importate din țări membre UE vor fi majorate dacă nu se ajunge la un acord de liber schimb cu UE după pierderea calității de membru a Regatului Unit. Costurile pentru o gospodărie obișnuită vor crește cu 0,9% anual, se spune în studiul prezentat împreună cu Institutul de Cercetare Resolution Foundation. Acesta ia în considerare deja faptul că pentru multe gospodării va fi mai avantajos să cumpere mărfuri produse local.

Ministrul Britanic de Finanțe, Philip Hammond, a declarat luni că el nu vede un pericol mai mare pentru eșecul negocierilor pentru un acord cu UE. Ministrul Britanic al Transporturilor, Chris Grayling, a subliniat faptul că în ciuda discuțiilor despre Brexit care stagnează, el nu se așteaptă la o ieșire din UE fără acorduri. Primul ministru britanic, Theresa May și președintele Comisiei UE, Jean-Claude Juncker, au declarat că doresc să accelereze discuțiile privind Brexit.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Harter-Brexit-kostet-260-Pfund-pro-Haushalt-article20087064.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 21