Un britanic a călătorit în 12 țări în mai puțin de 24 de ore

13301295-10153508158565966-7473832117499183195-o

Este o idee cu adevărat trăznită: Adam Leyton și-a propus ca în mai puțin de 24 de ore să ajungă să treacă prin 12 țări. Pentru această super-excursie el a trebuit de multe ori să se desurce și să strângă din dinți.

Adam Leyton din Marea Britanie a stabilit un record în domeniul călătoriilor, pentru că el a reușit să vadă 12 țări în mai puțin de 24 de ore, folosindu-se de autobuze, trenuri și avioane. Este un record înregistrat oficial, după cum au declarat cei de la World Record Academy după încheierea excursiei. Dar cum a reușit și de ce a făcut așa ceva?

Pentru britanic a existat o motivație foarte specială. Leyton a dorit să atingă recordul pentru că sora sa este sprijinită de o organizație de ajutorare pe nume Sands, după ce aceasta a născut recent un copil decedat. El a vrut ca prin această tentativă să strângă fonduri și să mulțumească organizației în cauză. Motivația a fost suficientă, iar ideea trebuia doar pusă în practică.

Desigur, planificarea traseului este crucială, astfel britanicul tată al trei copii a pornit la drum din Germania, localitatea Perl din landul Saarland, aflat în vecinătatea orașului Schengen din Luxembourg. A luat autobuzul din Germania către Luxembourg. Pentru ca performanța să fie validă, el și-a setat obiectivul de a pune piciorul pe pământul fiecărei țări. Apoi a luat-o rapid către Franța, Belgia, Olanda, apoi cu avionul către Copenhaga, de unde s-a transferat rapid către Malmö din Suedia și a efectuat o scurtă pauză înapoi în Danemarca. A luat apoi avionul în direcția Varșovia. Mai departe a luat trenuri și autobuze și chiar a mers pe jos către Cehia, Slovacia, Ungaria și Austria.

O mică prezentare a excursiei sale se regăsește în videoclipul prezentat de britanic pe Youtube. După aproape 24 de ore, călătorul în vârstă de 39 de ani mai avea și ceva timp de pierdut. El a finalizat cursa la fix 23 de ore și 53 de minute. La finalul experienței el se uită către camera de filmat și pare foarte obosit. Cu această acțiune el a reușit să strângă peste 1300 de euro pentru organizație.

http://www.n-tv.de/reise/Brite-bereist-12-Laender-in-24-Stunden-article17826471.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 6