Un ceas Cartier ce i-a aparținut lui Jackie Kennedy, vândut pentru suma de 379.500 de dolari

Un ceas Cartier oferit cadou lui Jackie Kennedy, însoțit de un desen realizat pentru respectiva ocazie de faimoasa Primă Doamnă, a fost vândut miercuri la licitație la New York, pentru suma de 379.500 de dolari, cu mult peste estimări, a informat casa Christie’s, organizatoarea licitației, citată de AFP.

Valoarea acestui ceas de aur de 18 carate, și a desenului realizat de Jackie, fusese estimată la 60.000 — 120.000 de dolari.

Ceasul Cartier i-a fost oferit lui Jackie de către cumnatul său, prințul Stanislaw ‘Stas’ Radziwill (care a fost căsătorit cu sora mai mică a lui Jackie, Caroline Lee Bouvier), iar Prima Doamnă a SUA a fost fotografiată de numeroase ori purtând acest ceas, conform organizatorilor licitației.

Desenul a fost realizat de Jackie Kennedy pentru a promova un marș de 50 de mile, organizat la Palm Beach în 1963, la care a participat și Radziwill, precum și alți prieteni și membri ai anturajului celor doi Kennedy în scopul încurajării unui stil de viață sănătos. Jackie Kennedy i-a oferit acest desen cadou lui Radziwill.

Pe spatele ceasului se poate citi: “De la Stas pentru Jackie, 23 februarie 1963, 2:05 — 09:35”, iar intervalul orar corespunde perioadei în care s-a desfășurat drumeția.

La rândul său, Jackie a scris o dedicație, care figurează în partea de jos a desenului: “23 februarie 1963, 02:05 — 21:35 / Jackie pentru Stas cu dragoste și admirație”. La doar câteva luni mai târziu, pe 22 noiembrie 1963, soțul lui Jackie, cel de-al 35-lea președinte al Statelor Unite, va muri asasinat.

Identitatea cumpărătorului nu a fost dezvăluită, însă mai mulți cumpărători din SUA, Europa și Asia își exprimaseră interesul înainte de licitație, care s-a încheiat în doar trei minute, a precizat Christie’s.

Cea mai mare parte a obiectelor ce i-au aparținut lui Jacqueline Kennedy au fost vândute la licitație în 1996, după ce fosta Primă Doamnă a murit de cancer în 1994, în Manhattan, la vârsta de 64 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − 45 =