Un celebru cofetar francez a creat un macaron special, pentru aniversarea astronautului Thomas Pesquet

Celebrul maestru cofetar Pierre Herme a creat, timp de un an, niște prăjituri macaron speciale, care au fost duse joi la Stația Spațială Internațională (ISS) pentru a 39-a aniversare a astronautului Thomas Pesquet, relatează AFP.

După o întâlnire ratată cu ISS miercuri, din cauza unei probleme de GPS, o capsulă de alimentare Dragon a fost conectată la stație, a anunțat NASA joi.

Dragon aduce celor șase astronauți de pe ISS peste 2,2 tone de alimente și de echipamente pentru experimente științifice.

Printre acestea și un mic răsfăț franțuzesc: două cutii cu câte șapte prăjituri macaron, vidate, pentru astronautul francez Thomas Pesquet, care va împlini 39 de ani la 27 februarie.

Pentru aromă, Pierre Herme — care a modificat rețeta faimoaselor sale prăjituri macaron pentru a le putea trimite pe SSI — a ales zmeura, deoarece “gustul său puternic place tuturor”.

Celebrul cofetar a început să lucreze în urmă cu peste un an pentru a crea un macaron conform cerințelor NASA și CNES.

“După primele teste, am decis să reducem dimensiunea prăjiturii (…) pentru ca acesta să poată fi mâncată dintr-o singură înghițitură”, a precizat Alain Maillet, care se ocupă cu alimentația astronauților la CNES, Agenția Spațială Franceză.

În condițiile de microgravitație de pe ISS trebuie evitate firimiturile care ar putea fi inhalate de către astronauți.

De asemenea, au fost efectuate teste de vibrații, care le reproduc pe cele efectuate la lansările de rachete, pentru a verifica dacă prăjiturelele nu se vor dezintegra.

Pe Pământ, faimoasele prăjituri macaron, realizate din pudră de migdale, zahăr și din albuș de ou, sunt ușor moi, în timp ce cele realizate pentru ISS sunt puțin mai tari, pentru a evita producerea de firimituri.

Nu în ultimul rând, în spațiu, aceste prăjituri vor trebui să reziste la șocuri termice, explică Pierre Herme. Este, deci, exclus să fie garnisite cu cremă, optându-se în schimb pentru o textură apropiată de cea a jeleului, a completat el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 + = 60