un chat sigur

pqchat-messaging-app

PQChat- un nou serviciu de mesagerie
Un nou serviciu de mesagerie, care pretinde a fi “cel mai sigur dintre aplicaţiile mobile la nivel mondial”, a fost lansat, cu scopul sporiri confidențialităţii mesajelor utilizatorilor. PQChat oferă o alternativă la alte aplicații de mesagerie populare, precum WhatsApp, Telegram și SnapChat care oferă utilizatorilor un serviciu care nu colecteaza sau extrage date, în timp ce de asemenea, pretinde a fi rezistent atacurilor cibernetice – chiar și de către un calculator cuantic.

Serviciul de mesagerie a fost dezvoltat de firma cu sediul la Londra, SRD Wireless și este destinat în primul rând pieţei de afaceri, cu oameni de business și guvernamentali capabili să creeze aplicații de securitate personalizate pentru a le servi cel mai bine nevoilor. Confidențialitate a fost extrem de importanta pentru mulți utilizatori de internet de când au apărut anul trecut, dezvaluirile de supraveghere de către guvern. Alte alternative sigure la rețelele sociale și aplicații de mesagerie au apărut în ultimele luni și mulți utilizatori WhatsApp au preluat aplicaţia de pe Facebook, care în sine a fost implicată în scandalul de spionaj. În luna martie a fost lansat MyApollo, o alternativă sigură pentru Facebook, care trimite datele utilizatorilor într-o rețea de siguranţă pentru a se asigura că nu poate fi preluate de către părţile terţe.

PQChat a ieşit cu un pas înaite prin oferirea de cuantic-computing, care utilizeaza propria tehnologie Nu-The-Same (SNT) în protejarea datele utilizatorilor. SNT folosește sistemul de criptare McEliece, un algoritm dezvoltat în 1978, care nu putut fi spart de hakeri. PQChat a fost lansată pe iOS și va ajunge curând pe Android.

http://www.ibtimes.co.uk/pqchat-worlds-most-secure-messaging-app-unbreakable-by-quantum-computing-1449591

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 3 =