Un cloud european

ohne-vernetzung-und-sichere

Un cloud european

Europa caută răspuns la Google & Co. Cloud-ul trebuie să fie și european, iar furnizorul să poată fi schimbat mai ușor. Hotarele țării rămân formale.

Cetățenii europeni și companiile din Europa ar trebui să își salveze pe viitor datele într-un nor propriu de calculatoare. Pentru asta Comisia UE vrea ca deja din acest an să demareze o “initiativa pentru un cloud european”. Asta reiese dintr-un anunț privind strategia digitală, pe care Comisia o va prezenta oficial miercurea viitoare la Bruxelles.

Motivul pentru această inițiativă este dezvoltarea de servicii cloud, pentru că până acum stocarea descentralizată de date prin utilizarea de centre de calcul externe nu se merita până acum pentru că piața europeană era prea descentralizată. Asta se datorează potrivit viziunii Comisiei  standardelor divergente pentru protecția datelor și siguranța datelor a statelor membre UE. Un alt impediment pentru dezvoltarea unui serviciu european este faptul că adesea este practic imposibil să se anuleze contractele cu furnizorii existenți de servicii cloud precum Amazon, Microsoft sau Google.

Pentru a încuraja dezvoltarea unui cloud european, Comisia va facilita comutarea dintre diferiți furnizori. Ei vor să creeze un fel de sigiliu de aprobare pentru servicii de cloud, pentru a evidenția vânzătorii care îndeplinesc anumite standarde de siguranță. În plus se propun propriile soluții cu inițiativă pentru instituțiile europene de cercetare.

În strategia sa digitală, Comisia subliniază ce propuneri legislative ar dori să înainteze în următorii ani, pentru a crea o piață digitală comună. Internetul și alte tehnologii revoluționează nu doar viața utilizatorilor, ci și industria, se mai spune în document.

Prin urmare provocările nu pot fi soluționate la nivel național. Comisia va prezenta un pachet de inițiative legislative pentru facilitarea comerțului transfrontalier prin dezvoltarea infrastructurii și emiterea de regulamente pentru utilizarea unor cantități mari de date până la unificarea aplicării drepturilor de autor.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/datenspeicher-europaeische-cloud-statt-google-co-13572249.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 5 =