Un consorțiu concesionează portul din Thessaloniki

Guvernul grec vinde majoritatea acțiunilor de la al doilea cel mai mare port din țară, portul Thessaloniki, către un consorțiu format în jurul firmei Deutsche Invest. Afacerea are un volum total de 1,1 miliarde de euro. Parlamentul grec trebuie să aprobe acum achiziția.

În cadrul programului de privatizare, guvernul grec a vândut portul din Thessaloniki în schimbul sumei de 232 milioane de euro. Contractul cu un consorțiu internațional a fost deja semnat, anunță guvernul de la Atena. Consorțiul preia o cotă de 67% din port, iar din acesta mai fac parte fondul german Deutsche Invest Equity Partners, Belterra Investments din Grecia, precum și CMA CGM din Franța și China Merchants Holdings International.

În total vor fi investite 1,1 miliarde de euro, subliniază guvernul, dintre care 180 de milioane de euro vor fi investiți în acest port în următorii șapte ani, iar veniturile din concesionare vor merge către guvernul elen până în anul 2051. Parlamentul elen trebuie să își dea acordul pentru tranzacție.

Guvernul grec și reprezentanții creditorilor au ajuns la începutul lunii decembrie la un acord preliminar privind plata următoarei tranșe din pachetul european de ajutorare. Eliberarea tranșei este condiționată de faptul că Grecia trebuie să îndeplinească în total 95 de condiții, printre care reforme în serviciile publice și sociale, liberalizarea sectorului energetic și accelerarea privatizărilor.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Konsortium-pachtet-Hafen-von-Thessaloniki-article20198902.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 48