Un crocodil de la un parc zoo din Tunis a fost omorât cu pietre de vizitatori

Un crocodil dintr-un parc zoo din capitala tunisiană a fost ucis cu pietre de vizitatori, a anunțat miercuri municipalitatea din Tunis, denunțând un “comportament sălbatic”, relatează AFP.

“Un grup de vizitatori la zoo a aruncat cu pietre în capul unui crocodil, ceea ce a provocat o hemoragie internă și i-a cauzat moartea”, a informat primăria într-un comunicat pe pagina sa de Facebook.

Informația a fost însoțită de fotografii cu animalul însângerat.

Crocodilul a fost ucis marți “la sfârșitul după-amiezii” de două pietre mari care l-au lovit în apropierea unui ochi, a precizat pentru AFP dr. Amor Ennaifer, veterinar și responsabil al parcului zoo Belvedere.

“Este teribil. Nici nu vă imaginați ce îndură animalele din partea unora dintre vizitatori”, a adăugat el.

Comportamentul numeroșilor vizitatori ai parcului zoo Belvedere, situat într-un mare parc eponim în centrul Tunis, este în mod frecvent denunțat pe rețelele sociale.

“Cetățenii lasă în urma lor deșeuri, saci de plastic (…) Aruncă cu pietre în lei și hipopotami”, a adăugat dr. Ennaifer.

“Bineînțeles, există panouri și agenți de pază, dar asta nu este suficient, mai ales în această perioadă de vacanțe școlare. Dar există peste 150 de specii în parcul zoo, nu putem pune un agent de pază în fața fiecărei cuști”, a mai spus el.

“Trebuie ca oamenii să devină conștienți că trebuie să respecte animalele”, a subliniat el.

Anul trecut, difuzarea unor imagini în care parcul era plin de deșeuri, precum sticle de plastic în bazine, a provocat un scandal. Conducerea a precizat atunci că adună gunoaiele zilnic și a estimat că vizitatorii erau responsabili pentru această “situație catastrofică”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 32