Un expert trimite refugiații la țară

65592231

Presiunea asupra locuințelor din orașele germane mari este neîntreruptă. Însă foarte multe sunt disponibile la țară. Directorul unui institut federal de construcții recomandă o strămutare forțată a refugiaților, de dragul păcii sociale.

În Germania, peste două milioane de locuințe stau goale, potrivit cifrelor oficiale. Majoritatea sunt amplasate la țara, peste 600.000 sunt disponibile imediat, spune directorul Institutului pentru Construcție și Cercetare, Harald Hermann, cu perspectivă asupra situației tensionate din cadrul închirierilor de locuințe în multe orașe mari germane.

Criza refugiaților amenință să agraveze discrepanțele dintre ofertele regionale și cererea crescândă în orașe. Din acest motiv Hermann cere ca refugiații recunoscuți să fie direcționați către anumite regiuni, pentru a ocupa acele locuințe și pentru a lua presiunea de pe umerii zonelor metropolitane.

În multe regiuni, precum în Nordrhein-Westfalen, Sachsen sau Mecklenburg-Vorpommern există ambele: locuințe goale și locuri de muncă vacante. Secretarul de stat Gunther Adler, a avertizat cu privire la o concurență între refugiați și restul cetățenilor aflați în căutarea unei locuințe.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Experte-schickt-Fluechtlinge-aufs-Land-article17010986.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 76 = 79