Un fond saudit de investiții vrea să investească în Lucid Motors

Lucid Air

Fondul suveran de stat care administrează averea regatului saudit are planuri pentru a achiziționa acțiuni la Lucid Motors, un rival al Tesla. CEO-ul Tesla, Elon Musk, a sugerat recent că a avut parte de discuții cu același fond saudit.

Raportul din presă precizează că fondul a conceput o schemă de investiții pe termen scurt care implică sume de 500 de milioane de dolari în brandul Lucid. Ar putea investi până la un miliard pentru a achiziționa pachetul majoritar al producătorului de mașini electrice după ce Lucid va respecta anumite obiective de producție.

Lucid are sediul în Silicon Valley și spune că dezvoltă un sedan electric de lux denumit “Lucid Air”, pe care unii l-au mai poreclit “Model S 2.0”. Lucid Air este ceva mai scurt decât un Model S, dar cu toate acestea prezintă mai mult spațiu la interior. Versiunile cu echipare de vârf oferă scaune spate care se înclină, similare unor șezlonguri.

Modelul Air este de așteptat să ofere o autonomie maximă de 650 de kilometri și o pereche de motoare electrice care pot produce până la 1000 de cai putere. Prețurile sunt de așteptat să înceapă de asemenea de la 64.000 de dolari pentru o versiune de 390 kilometri autonomie și 400 de cai putere.

https://www.greencarreports.com/news/1118311_saudi-investment-fund-reportedly-wants-stake-in-lucid-motors

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − = 46