Un fost manager al VW cere mulți bani pentru sistemul de transmisie cu dublu ambreiaj

45476169

Wolfgang Schreiber a condus în trecut filialele de lux a concernului Volkswagen, Bugatti și Bentley. Potrivit unui raport din presă el cere acum concernului sute de milioane de euro. Sub conducerea lui Schreiber s-a dezvoltat sistemul de transmisie cu dublu ambreiaj.

Un fost manager de la Volkswagen cere, potrivit unui raport din presă, mai multe sute de milioane de euro într-un litigiu privind patentele de la fostul său angajator. Fostul director ale filialelor de lux Bugatti și Bentley, Wolfgang Schreiber, a dat în judecată concernul de la Wolfsburg în fața curții regionale de la München, raportează publicația “Der Spiegel”.

Cererea este în legătură cu o activitate anterioară a lui Schreibers în cadrul companiei. Inginerul mecanic a preluat în anul 1996 conducerea dezvoltării de sisteme de transmisie a mărcii VW. Sub conducerea sa s-a dezvoltat sistemul de transmisie cu dublu ambreiaj, care între timp a fost introdus în milioane de automobile ale concernului.

Volkswagen a confirmat faptul că au luat la cunoștință cerințele lui Schreiber față de activitățile sale trecute. Dar discuțiile anterioare cu acesta nu au dus la nici un fel de acord. Constructorul auto nu a făcut nici un fel de referire la volumul compensațiilor cerut de fostul director. Pe baza procedurii în desfășurare nu pot fi oferite informații suplimentare. Compania trebuie să își respecte poziția juridică.

Potrivit celor de la Spiegel, ar fi existat însă o ofertă de 20 de milioane de euro din partea VW, pe care Schreiber ar fi refuzat-o. Volkswagen a înregistrat mai multe patente pentru aceste dispozitive, mai adaugă revista de știri. Schreiber a fost declarat “inventator” pe multe dintre acestea.

Potrivit legislației muncii din Germania, inventatorul nu este suficient să fie compensat doar prin salariul aferent muncii depuse. El beneficiază și de o cotă parte “corespunzătoare” din totalul profiturilor obținute. Disputele apar pentru că nu se înțelege mereu ce înseamnă “corespunzător”. Volumul impresionant al compensațiilor cerute de Schreiber rezultă din succesul fenomenal pe care sistemul cu dublu ambreiaj l-a avut.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ex-Manager-fordert-viel-Geld-article18557656.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =