Un gigant chinez mai mare ca Facebook

Este pentru prima dată când o companie asiatică trece de o valoare bursieră de 500 de miliarde de dolari. Gigantul internetului, Tencent, este astfel mai valoros chiar decât Facebook. Iar compania are planuri de a investi miliarde.

Gigantul chinez al internetului, Tencent, a ajuns să valoreze pe bursă mai mult decât platforma americană Facebook. Marți cursul acțiunilor a înregistrat o creștere spectaculoasă în capitalizare, pe bursa de la Hong Kong ajungând să valoreze peste 522 de miliarde de dolari. Tencent este astfel prima companie asiatică care depășește pragul de jumătate de bilion de dolari. Cea mai mare rețea online din lume a ajuns la valoarea de 519 miliarde de dolari.

Tencent este cunoscut în special în Asia și operează printre altele o rețea similară cu Facebook, diferite portale web și un serviciu de mesagerie, WeChat. Pe lângă asta Tencent a dezvoltat un sistem propriu pentru plăți online. În ultima vreme concernul a impresionat printr-o creștere a vânzărilor de 61%, până la un total de 8,3 miliarde de euro.

Tencent este la fel de mare ca și concurentul Alibaba, fiind prezent în special Asia de Sud-Est. Anul trecut concernul a fost cap de afiș, pentru că a cumpărat firma finlandeză Supercell pentru suma de 8,6 miliarde de dolari. De atunci Tencent și-a fixat ca obiectiv să publice romane îndrăgite prin intermediul platformei sale de e-book-uri, China Literature, apoi adaptarea acestora pentru jocuri video.

În următorii ani compania de la Shenzhen vrea să investească fix 1,5 miliarde de dolari pentru crearea de conținut. În același timp Tencent are planuri ca din anul 2018 să extindă serviciul său de plăți online și către străinătate. Prima piață de test va fi Malaezia, după care vor urma și altele.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/China-Riese-ist-mehr-wert-als-Facebook-article20143834.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =