Un hacker vinde milioane de conturi de Linkedin

Linkedin

Linkedin resetează parolele a milioane de clienți și cere ca aceștia să aleagă una nouă. Motivul este faptul că un hacker oferă pe internet spre vânzare 117 milioane de date de acces către conturi de pe rețeaua de socializare profesională. Aceste date de acces provin dintr-o scurgere de date cunoscută de multă vreme, dar a cărei amploare a fost subestimată.

Rețeaua de socializare pe teme de carieră, Linkedin, a publicat într-o intrare de pe blog adresată utilizatorilor săi că în cadrul unui atac ce s-a petrecut acum patru ani s-ar fi furat mult mai multe date de acces decât s-a crezut anterior. Pe internet a fost publicată o bază de date care conține peste 100 de milioane de adrese de e-mail și parole criptate. Publicația Motherboard a raportat că un hacker pe nume “Peace” oferă în total datele de acces ale 117 milioane de clienți pentru 5 Bitcoins (fix 2000 de euro). Platforma de vânzare-cumpărare LeakedSource a cumpărat o bază de date și ar fi decriptat deja peste 90% din parole, scriu cei de la Tech-Magazin. Algoritmul utilizat, SAH1, nu reprezintă un algoritm de criptate foarte eficient.

În anul 2012 Linkedin a vorbit despre 6,5 milioane de clienți afectați. Cu toate acestea, li s-a cerut tuturor utilizatorilor de pe rețea să își schimbe parolele, se spune în postarea de pe blog. Acum au fost șterse toate codurile de acces care nu au fost schimbate după publicare în 2012 a atacului.

Linkedin recomandă, indiferent de rezultatul evenimentelor recente, să își schimbe în mod regulat parola. Cum se face acest lucru, puteți afla de pe pagina de ajutor a rețelei. Cei afectați, care utilizează aceleași date de contact și pentru a accesa alte pagini, ar trebui să își schimbe parola și acolo. Este de asemenea recomandat a utiliza accesul la Linkedin prin dublă identificare. Se trimite suplimentar un cod de activare către smartphone-ul utilizatorului, în momentul în care un utilizator se conectează de pe un dispozitiv nou.

http://www.n-tv.de/technik/Hacker-verkauft-Millionen-Linkedin-Konten-article17727441.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 77 = 78