Un hoț a furat o Tesla cu telefonul mobil

Tesla Model S Autopilot testing with IIHS [CREDIT: IIHS]

Securitatea cibernetică este un subiect major pentru automobile, după cum a dovedit recent brandul Tesla. Hoțul a folosit aplicația Tesla pentru smartphone pentru a deschide și conduce un Model S din parcarea Mall of America din Bloomington, Minnesota, potrivit unui raport al Fox News.

Mașina a fost furată de la Trevla, o companie care închiriază Tesla în mall-uri. John Marino, proprietarul Trevla, a declarat pentru un post de radio local că acest individ era probabil foarte informat despre tehnologia Tesla. Hoțul ar fi închiriat mașini Tesla de la Trevla de cel puțin de șase ori și i s-a lăudat lui Marino despre cunoștințele sale vaste cu privire la sistemele de securitate Tesla.

Într-un răspuns față de o serie de furturi din Europa comise de hoți care au avut semnăturile RFID ale telecomenzii proprietarului, Tesla a implementat un nou cod PIN opțional pe Model S și Model X care necesită ca proprietarul să le introducă înainte să le poată conduce.

Dacă această opțiune este activată, odată ce mașina recunoaște cheia și pornește, apare o tastatură numerică pe centrul touch screen-ului pentru ca șoferul să introducă codul PIN, ceea ce trebuie să facă înainte să poată conduce mașina. Alternativ proprietarii Tesla pot introduce datele lor de logare.

Mașinile Tesla sunt printre cele mai conectate automobile din lume, o aplicație ce servește drept telecomandă poate controla multe din opțiunile mașinii, există actualizări care se realizează prin intermediul rețelelor fără fir și există chiar și o aplicație de parcare controlată de la distanță, ce poate fi operată de pe un telefon mobil.

Aceste lucruri s-au dovedit utile când poliția a început urmărirea exemplarului Model S furat de la Trevla. Hoțul a dezactivat sistemul de GPS al mașinii și a planificat să conducă mașina până în Texas. Tesla, cu toate acestea, a reușit să urmărească mașina de fiecare dată când hoțul a oprit să încarce la o stație Supercharger între Minnesota și Texas, unde a fost arestat trei zile mai târziu.

https://www.greencarreports.com/news/1118687_thief-steals-tesla-from-mall-using-smartphone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 10