Un inventator român ne face sa fim mandri, a stabilt un record pe hoverboard, adica nu record la cel mai mare carnatz sau cea mai mare impletitura de ceapa

Snapshot 2015-07-15 21-07-32

Conform www.n-tv.de, in Canada, un “tinkerer” stabilește un nou record pe hoverboard. Cu un prototip construit chiar de el, acesta a zburat mai multe sute de metri deasupra unui lac. În loc de motoare magnetice, pentru portanță sunt utilizate rotoare.

Nu se vede încă ziua în care toți să plutim pe străzi cu skateboarduri zburătoare. De la Marty McFly în renumitul film “Înapoi în viitor II”, care călătorește în anul 2015 pe un hoverboard prin aer, tinkererii încearcă să facă aceast vis să devină realitate.

Ziua în care McFly aterizează în viitor, este data de 21 octombrie 2015, dar până atunci cel mai probabil nu va exista un hoverboard care să funcționeze la parametri normali, chiar dacă unii își fac speranțe datorită unei noi intrări din mai 2015 din Cartea Recordurilor Guiness: un inventator român a reușit cel mai lung zbor cu un hoverboard. Dar mai multe dupa zambet.

—————————————————————————————————————————————

regular_smile.…recordul prunului…

Snapshot 2015-07-15 21-21-44

Zborul record, care a fost documentat de Mobilegeeks, a fost efectuat de românul Catalin Alexandru Duru pe o distanță de fix 276 de metri peste un lac din Canada. Sub picioarele sale a avut un hoverboard, sau cel puțin astfel este descris în înregistrarea recordului, care se poate găsi pe pagina de internet a Guiness World Records.

Deși la o privire atentă dispozitivul zburător al lui Duru nu are nimic în comun cu hoverboardul din celebrul film și chiar și din punct de vedere tehnic este mai mult o variantă a unui hoverbike. Acesta este pus în mișcare de patru rotoare, care au capacitatea de a-l ridica pe Duru în timp ce acesta stă în picioare pe dispozitiv. Astfel că dispozitivul funcționează mai degrabă ca o dronă decât ca hoverboardul din film, zborul este de asemenea mult mai puțin elegant.

Hoverboardurile adevărate levitează cu ajutorul unui câmp magnetic. Dar astfel de dispozitive există de multă vreme doar ca și prototipuri. De senzația din jurul acestui subiect a avut grijă proiectul de crowdfunding al firmei americane Hendo, care a arătat în octombrie 2014 un prototip funcțional, care era pus în mișcare de motoare magnetice speciale și putea levita deasupra unei suprafețe metalice neferoase, precum aluminiu.

De atunci însă nu au mai existat pași importanți, iar timpul până la termenul limită de 21 octombrie se scurge treptat. Chiar și hoverboardul Lexus nu va fi finalizat până la acea dată. Producătorul de automobile de lux a prezentat foarte sumar un prototip al unei plăci plutitoare pe bază de aburi, care este răcită cu azot lichid.

http://www.n-tv.de/technik/Hoverboard-stellt-Weltrekord-auf-article15514311.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 3 =