Un investitor american extinde internetul german

imago53172902h-2-

Un investitor american extinde internetul german

În Germania se implementează cu greu extinderea internetului de mare viteză și se văd cu greu progrese în acest sens. Autoritățile germane locale au fost lăsate baltă de guvernul federal și de către Deutsche Telekom iar acum pot doar să mai spere la ceva din partea unui investitor american.

Investitorul financiar american KKR vrea ca împreună cu un partener olandez să acopere marile lacune din rețeaua germană de mare viteză. KKR și investitorul în infrastructură Reggeborgh vor să furnizeze internet de mare viteză în regiunile rurale germane, după modelul regiunilor olandeze, prin intermediul rețelelor de fibră optică.

Investitorii vor să se concentreze asupra regiunilor în care infrastructura rețelelor este foarte puțin dezvoltată sau deloc, spune managerul KKR, Vincent Policard. Potențialul este de opt până la nouă milioane de gospodării.

Proiectul în valoare de 450 de milioane de euro poate fi folosit astfel de guvernul federal în strategia sa de echipare a regiunilor rurale a Germaniei cu internet de mare viteză de minim 50 de megabiți pe secundă. Germania este codașă în Europa la capitolul echipare cu internet de mare viteză.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/US-Investor-baut-deutsches-Internet-aus-article15556301.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 36