Un manager al Daimler îi insultă pe chinezi

55909254

Într-o parcare din metropola chineză Beijing șeful diviziei de camioane de la Daimler a reușit să intre într-un conflict scandalos: potrivit rapoartelor din presă acesta ar fi utilizat cuvântul “bastard” pentru a jigni un locanic, iar acum concernul german trebuie să își ceară scuze în mod oficial.

Un manager german de top a declanșat un val de stupoare în China, în special pe rețelele de socializare, pentru că el ar fi insultat un localnic. Angajatul de top al diviziei de camioane de la Daimler ar fi utilizat cuvântul “bastard” pentru a jigni un localnic cu care se certa într-o parcare, după care i-a aplicat acestuia spray cu piper în ochi, spun martorii oculari citați de presa chineză.

Daimler s-a scuzat în mod oficial pentru comportamentul angajatului său, oferind o declarație de presă cu privire la incident. Conținutul acestui conflict nu corespunde în nici un fel cu viziunea companiei. Dacă incidentul se va clarifica, vor exista și măsuri din partea companiei, se spune în declarație. Deoarece conflictul a fost declanșat de chestiuni personale, purtătoarea de cuvânt de la Beijing nu a dorit să ofere detalii suplimentare.

Nu se știe însă cine ar fi publicat injuriile managerului. Pe rețelele de socializare multe persoane au decis să îl atace, unoeri ajungându-se și la amenințări precum publicarea datelor personale pe internet – nume, adresă sau număr de înmatriculare. Pe Weibo oamenii spun că se așteaptă ca managerul să își ceară scuze în mod public. Alți utilizatori au comentat faptul că acest tip de comporament nu întipărește deloc o imagine bună în mintea chinezilor despre Germania și despre străini în general.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Daimler-Manager-beleidigt-Chinesen-article19144671.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 9