Un manager de la Kaspersky este arestat din luna decembrie

RTR44UXC

Unul din directorii celei mai mari firme rusești de securitate cibernetică, Kaspersky Lab, se află de peste o lună în arestul autorităților, se arată într-un raport din presă. O publicație dorește să știe de ce anume este acuzat acest manager.

În lupta împotriva hackerilor a ajuns și la pușcărie: Ruslan Stoianov, care este director de cercetare a criminalității cibernetice la firma de securitate online Kaspersky Lab, se află de peste o lună în arestul autorităților ruse. Acest lucru a fost raportat de publicația rusească Komersant, care se bazează pe informații furnizate de Kaspersky.

Firma a subliniat faptul că este vorba despre reținerea unei persoane fizice și nu este vorba despre o anchetă generală împotriva întregii companii. Pe lângă Stoianov, potrivit celor de la Komersant a fost arestat și Sergei Mihailov, director adjunct al Centrului pentru Securitate Informațională (CIB) din cadrul Serviciului Secret Rus, FSB. Este unul dintre cei mai importanți ofițeri ai FSB, care informează personal mediul politic cu privire la atacuri cibernetice.

Ambii bărbați sunt acuzați de trădare de țară. Cererea agenției de știri AP pentru mai multe detalii a fost respinsă. Cei de la Komersant spun că Stoianov ar fi vândut prin intermediul lui Mihailov informații către firme din străinătate, despre lacunele de securitate din aparatul de stat rusesc. Kasperksy lucrează îndeaproape cu Ministerul de Interne din Rusia pentru detectarea criminalității online.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Manager-sitzt-seit-Dezember-im-Knast-article19644297.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 − 49 =