Un manager VW arestat în Coreea de Sud

81478848

Scandalul emisiilor de la VW nu are urmări importante doar pentru concernul și marca VW ci și pentru reprezentanții săi. În Coreea de Sud autoritățile arestează un manager al companiei pentru mai multe investigații.

O curte din Coreea de Sud a emis un mandat de arestare pe numele unui manager al Volkswagen, în contextul scandalului emisiilor. Reprezentantul filialei sudcoreene a VW a fost acuzat printre altele de fals în documente și de încălcarea legilor privind poluarea, explică un purtător de cuvânt al curții. Numele persoanei afectate nu a fost menționat. Un reprezentant al procuraturii de stat a declarat că este doar începutul anchetei. Un purtător de cuvânt al VW din Coreea de Sud a refuzat să ofere declarații.

Volkswagen a recunoscut în septembrie 2015 manipularea valorilor emisiilor de la 11 milioane de mașini echipate cu motoare diesel și vândute peste tot în lume. Un dispozitiv ilegal de manipularea avea grijă ca valorile să se păstreze în limite normale atunci când mașina se afla pe platforma de test.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/VW-Manager-in-Suedkorea-verhaftet-article18031066.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 + = 33