Un manager VW rămâne în închisoare

Managerul Volkswagen ce a fost arestat la Miami nu va putea să plece. Un judecător a refuzat să lase acuzatul să iasă din închisoare pe bază de cauțiune. Directorul este acuzat de faptul că ar fi manipulat autoritățile americane în cadrul scandalului emisiilor.

Directorul Volkswagen arestat în Florida în contextul scandalului emisiilor nu va putea să iasă în libertate. O curte federală de la Detroit a respins cererea acestuia de a fi eliberat pe bază de cauțiune. Acesta reprezintă un angajat al companiei responsabil de probleme de mediu în SUA și este unul din cei șase membri din conducerea VW care este amenințat de un process în contextul scandalului emisiilor. Este însă singurul care se mai află și acum în arest în SUA. Ceilalți se află în Germania.

Bărbatul a fost reținut la începutul lunii ianuarie pe aeroportul de la Miami. Potrivit celor de la FBI, el se afla în vacanță în Florida și a fost arestat pentru că se pregătea să plece către Germania. Procuratura americană competentă de la Detroit a făcut presiuni ca acesta să fie transferat rapid.

Volkswagen a subliniat că nici unul din foștii sau actualii membri ai conducerii companiei nu a fost implicat în manipulări. Ca și vinovați au fost menționați anumiți ingineri, dar a căror nume nu a fost dezvăluit publicului larg tocmai datorită consecințelor legale pe care aceste manipulări le au.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/VW-Manager-bleibt-in-Haft-article19753051.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − 38 =