Un milionar atacă generația Millenials

Un milionar australian provoacă prin acuzații la adresa generației din care el însuși face parte, pe care o consideră hedonistă. Tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 37 de ani fac din “Avocado Toast” o prioritate în fața achiziției unei case. Ce înseamnă asta?

Ce au în comun fructele de avocado cu acumularea averilor? Foarte multe, spune un magnat imobiliar în vârstă de 35 de ani din Melbourne. Pentru el aceste fructe au și ele o parte importantă din vină pentru faptul că tinerii nu își mai pot permite visul de a avea propria locuință. Tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 37 de ani sunt obișnuiți să trăiască pe picior mare, spune Tim Gurner pentru varianta australiană a revistei americane “60 Minutes”.

Gurner descrie diferența dintre el și alți colegi de generație: “când am încercat să îmi cumpăr o casă, nu am căutat să mănânc avocado cu 19 dolari bucata sau să beau patru cafele pe zi cu 4 dolari paharul”. Așteptările tinerei generații sunt foarte ridicate, ne provoacă milionarul.

Acesta spune că tinerii americani vor să ia masa în fiecare zi în oraș și să călătorească în fiecare an către Europa. Visul fiecăruia de a avea propriul acoperiș deasupra capului ar putea deveni realitate foarte ușor, dacă nu s-ar lăsa influențați de acest stil de viață risipitor. Este ușor să vorbești. Pentru că el este, cu toate acestea, cea mai tânără apariție în lista celor mai bogați oameni întocmită de “Business Review Weekly”. Averea sa este estimată la 460 de milioane de dolari.

Faptul că el urăște avocado nu este ceva des întâlnit. Nu se întâmplă foarte des și pentru alți colegi de generație. Fructul se bucură de o mare popularitate în Australia. Aproape orice mic dejun dintr-o cafenea la modă din Sydney conține și un preparat pe bază de avocado. El este inclus și în timpul altor mese, chiar și pe pizza. Cererea este tot mai mare în ultimii ani și astfel crește și prețul.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Sie-kaufen-lieber-Avocados-als-Haeuser-article19844420.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 48