Un ministru german insistă asupra depozitării deșeurilor atomice în Bayern

gelbe-tonnen-mit-dem-zeichen

Hendricks insistă asupra depozitării deșeurilor atomice în Bayern

Ministrul german federal al mediului critică opoziția landului Bayern față de o posibilă depozitare a deșeurilor nucleare pe teritoriul acestuia. Dorește să trimită containerele pe teritoriul landului chiar și fără acordul CSU.

Ministrul federal al mediului din Germania, Barbara Hendricks (SPD) insistă ca deșeurile nucleare să fie depozitate în Bavaria. Bayern-ul a beneficiat de zeci de ani de pe urma utilizării energiei nucleare, mai mult decât oricare alt land, spune Hendricks pentru ziarul Die Welt. Prin urmare, ministrul se așteaptă ca Bayern să își asume de asemenea acum responsabilitatea de a găsi o soluție la această problemă.

Aceasta consideră că nu este un efort prea mare din partea landului dacă găzduiește într-o zonă controlată pentru o perioadă determinată nouă containere cu deșeuri nucleare. Iar reacția negativă a guvernului bavarez a fost descrisă de politicianul SPD ca fiind necorespunzătoare.

Hendricks a prezentat un concept pentru repatrierea deșeurilor atomice din străinătate, transportul containerelor de deșeuri prevede descărcarea unei părți din acestea la locația Isar din Bavaria Inferioară. Deșeurile puternic radioactive rezultate din procesare în La Hague din Franța și Sellafield din Marea Britanie ar trebui aduse către Brokdorf în Schleswig-Holstein, Philippsburg în Baden-Wurttemberg și Biblis în Hessen.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/energiepolitik/zwischenlager-hendricks-beharrt-auf-lagerung-von-atommuell-in-bayern-13663171.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − 57 =