UN NEAMT DIN ZECE ISI PRODUCE SINGUR ENERGIA

Sturm und Hagel

Consumatorii produc energie electrică pe cont propriu
Germanii se transformă în producători de energie electrică. În 2012 energia produsă în Germania își avea originea în proporție de 11% în centrale solare, centrale de cogenerare sau turbine eoliene.

Consumatorii din Germania produc din ce în ce mai multă energie electrică cu propriile facilități. În 2012 gospodăriile și întreprinderile au generat 56,7 terawați oră de energie electrică, care a reprezentat 11% din totalul cererii de energie, conform unui studiu publicat miercuri de Institutul German al Economiei de la Köln (IW) și Institutul Economic al Energiei de la Köln (EWI). În anii anteriori auto-producția de energie electrică a reprezentat maxim 10% din totalul cererii. Iar în 2008 abia 8% s-a acoperit prin auto-producție.

Pentru persoanele fizice producția de energie electrică este în prezent o afacere profitabilă, deoarece nu necesită plata unor taxe. Așa că, costurile de energie sunt semnificativ mai reduse. Din punct de vedere macroeconomic, spun cercetătorii, va deveni critic atunci când tot mai mulți consumatori își vor produce singuri energie electrică. Scutirea de la suprataxa EEG și de la alte taxe, înseamnă că ceilalți consumatori trebuie să plătească tot mai mult, arată IW și EWI.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/verbraucher-produzieren-zunehmend-strom-in-eigenregie-a-972166.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 − = 68