Un nou centru comercial va fi deschis in Oradea anul viitor

1_1_76677700

Un nou centru comercial estimat la o investitie in valoare de 12 milioane de euro, va urma sa se deschidă in anul 2017, in Bulevardul Decebal, mai exact locul rămas în urma fostei fabrici Înfrăţirea.

Noul centru comercial va fi format din două galerii comerciale in apropierea Kaufland Ioşia, prima urmând să fie dată in folosinţă in luna martie a anului viitor, iar cea de-a doua va fi disponibilă incepînd cu al doilea trimestru al anului 2017.

Centrul comercial se va numi Prima Shops, iar lucrările de constructie vor fi demarate de Oasis Retail & Development Consulting si va fi  dezvoltat în două etape.

Suprafaţa totală închiriabilă este de 15.000 de mp, iar prima fază vizează livrarea a 10.000 de mp de spaţii comerciale. Lucrările de construcţie au început săptămâna trecută, iar termenul de livrare este prevăzut pentru martie 2017. A doua faza a proiectului, cu o suprafaţă de 5.000 de mp, va fi finalizată în ultimul trimestru al anului viitor. 

“Oradea este un oraş care are o dezvoltare spectaculoasă şi am considerat că e mai fezabil, atât pentru noi, cât şi pentru chiriaşi, să facem un parc de retail, nu un mall”, a declarat Klaus Reisenauer, acţionar în cadrul Oasis Retail & Development Consulting.

Compania a cumpărat înainte de criză terenul de la Oradea, unde avea planuri de construcţie a unui mall. Intenţia de dezvolta un alt mall în oraş şi-a manifestat-o şi familia Mudura, care deţine la Oradea centrul comercial Lotus. Un alt mall, Oradea Shopping City, deţinut de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, a fost recent scos la vânzare pentru 15 milioane de euro.

“Oradea sHopping City este un proiect care nu a fost de succes nici la început, nici acum. E un proiect la marginea oraşului, cu un alt concept. Tot în zonă este şi ERA Retail Park, dar noi considerăm că poziţia proiectului nostru, în oraş, va fi de succes”, mai spune Klaus Reisenauer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 + = 54