Un nou cosmodrom se va deschide în aprilie

f7fbf455e5b9526f3e7e1b86d3fc7409

Zboruri cu echipaj uman către Lună, chiar și unele zboruri rusești către Marte vor avea ca punct de plecare gara spațială de la Amur. Acest cosmodrom va fi deschis în anul 2016, un plan ambițios pentru Rusia.

Numărătoarea inversă a pornit. După înfrângeri dureroase, Rusia ar trebui să înceapă de anul următor o nouă eră pentru programul ei spațial. Simbolic, pe data de 12 aprilie 2016 se împlinesc 55 de ani de la zborul istoric al lui Yuri Gagarin. Exact în această zi președintele rus Vladimir Putin vrea să deschidă noul cosmodrom Vostochny, noua poartă a Rusiei către spațiu.

Că va fi vorba de zboruri către Lună sau misiuni către planeta Marte, noul cosmodrom ultra-modern din apropierea graniței cu China deschide drumul Moscovei către stele. Ca partener se implică și Europa pe listă. Dacă e să ne luam după guvernul de la Moscova, proiectul secular de pe fluviul Amur ar trebui să asigure un avans tehnologic.

De aici marea putere spațială va trimite pentru prima dată un cosmonaut către Lună, iar mai târziu ar trebui să urmeze o misiune cu echipaj uman către planeta Marte. Vostochny este vitrină către o Rusie modernă, este de părere premierul rus Dmitri Medvedev. Este vorba despre un proiect de prestigiu, care atrage Rusiei reputația de imperiu.

Activități criminale au umbrit însă această imagine. Curtea de Conturi de la Moscova a acuzat faptul că de pe șantierul aflat la fix 8000 de kilometri de capitala rusă lipsesc fonduri în valoare milioane de dolari. Trei foști șefi de șantier sunt acum închiși datorită unor acuzații de deturnare de fonduri. La asta se mai adaugă grevele datorate neplății salariilor celor ce au muncit la ridicarea construcției.

http://www.n-tv.de/wissen/Neuer-Weltraumbahnhof-soll-im-April-eroeffnen-article16469471.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 15 = 17