UN NOU MAMUT MEDIA IN INDIA

_75190677_170008274

Reliance Industries achiziţionează Network18
Reliance Industries, una dintre cea mai mare guvernanţă corporativă din India, a anuntat ca va achizitiona un pachet majoritar în Network18 incluzând filiala sa TV18. Network18 este una dintre cele mai mari companii de radiodifuziune din India; operează canalele de știri și divertisment și deține afaceri de e-commerce.
Consiliul Reliance a aprobat o finanțare de 40 de miliarde de rupii ( 680milioane de dolari) pentru afacere. Odata finalizată, acesta va fi unul dintre cele mai mari oferte din sectorul mass-media din India.

Reliance – un jucător dominant în sectorul de petrol și gaze – a căutat să-și diversifice activitatea. Aceasta a declarat că deţine o participație de 78% în Network18 și 9 % din TV18 după ce acordul a fost finalizat, investind, în cele două firme , o sumă care nu trebuie divulgată.
Network18 opereaza diverse canale de știri din țară inclusiv CNN – IBN și IBN7 precum și canal de divertisment.Proprietatile sale digitale includ site-uri de știri, cum ar fi Moneycontrol.com și Firstpost.com și platforme commerciale online, cum ar fi Bookmyshow.com .

http://www.bbc.com/news/business-27615559

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + = 16