Un nou robot de cusut tricouri poate fabrica la fel de multe pe oră ca 17 lucrători dintr-o fabrică

Ascensiunea Roboților de Cusut (SEWBOTS) a început. Cusutul articolelor simple de îmbrăcăminte este una dintre acele sarcini repetitive, cu forță de muncă intensivă, care se pare că ar fi fost automatizată cu secole în urmă. Dar obținerea unui robot care sa o facă corect este dificil, informează Qz.com.

Țesăturile, în special tricotajele flexibile folosite pentru tricouri, se întind în timpul coaserii. Un om poate să se adapteze ușor la fața locului, îndrumând țesătura pe măsură ce se mișcă pentru a se asigura că cusăturile rămân drepte, dar roboții nu sunt întotdeauna grozavi la acest tip de improvizație. (Punerea șireturilor pe adidași este la fel de provocatoare.)

În anul 2015, după ani de cercetări, SoftWear Automation a introdus LOWRY, un robot de cusut sau sewbot, care utilizează viziunea mașinii pentru a detecta și a se adapta la distorsiuni ale țesăturii. Deși inițial era doar capabil să facă produse simple, cum ar fi covorașe de baie, tehnologia este acum suficient de avansată pentru a face tricouri întregi și o pereche de blugi. Potrivit companiei, el o face mult mai repede decât o linie de cusut umană.

Atu-ul de vânzare important al SoftWear Automation este acela că una dintre liniile de cusut robotizate poate înlocui o linie convențională de 10 lucrători și poate produce aproximativ 1.142 tricouri într-o perioadă de opt ore, comparativ cu doar 669 pentru linia de cusut umană. O altă modalitate de a privi acest fapt este că robotul, care lucrează sub îndrumarea unui singur manipulator uman, poate face atâtea cămăși pe oră cât aproximativ 17 oameni.

Compania a devenit lider printre cei care încearcă să automatizeze cusutul, atrăgând interesul firmelor care produc mărfuri de casă și, bineînțeles, producătorii de îmbrăcăminte, inclusiv compania Tianyuan Garments Company, o companie chineză care produce pentru branduri precum Adidas și Armani.

Tianyuan Garments a investit 20 de milioane de dolari într-o fabrică de 100.000 de metri pătrați din Little Rock, Arkansas, planificată să se deschidă în 2018. Fabrica va fi echipată cu 21 de linii de producție robotizate furnizate de SoftWear Automation și va fi capabilă să facă 1,2 milioane tricouri pe an.

În mod normal, producția în SUA ar fi mult mai scumpă decât producerea în China din cauza costurilor mai ridicate ale forței de muncă.

Dar Tang Xinhong, presedintele Tianyuan Garments, a declarat pentru World Textile Network Information că, într-o linie de producție complet automatizată, costul muncii umane este de aproximativ 0,33 dolari pe cămașă. În context, pentru a produce ceva de genul unei cămași de denim în Bangladesh, ați putea plăti aproximativ 0,22 dolari în costul forței de muncă, potrivit unei estimări a Institutului pentru Muncă Globală și Drepturile Omului. Aceeași muncă ar fi de 7,47 USD în SUA, costul forței de muncă pentru cămașa americană realizată de Tianyuan Garments fiind comparată cu una dintre cele mai ieftine piețe ale muncii din lume.

SoftWear Automation a început de fapt ca o modalitate de a face fezabilă din punct de vedere financiar producția de haine și alte articole la nivel local în SUA. Pete Santora, directorul comercial al companiei, declară că a obținut primele granturi din partea Agenției Proiectelor de Cercetare Avansată în Domeniul Apărării (DARPA), în cadrul Departamentului Apărării al SUA. Prin lege, armata americană trebuie să cumpere mărfuri realizate de SUA atunci când este posibil și ar accepta în mod evident o modalitate de a echipa soldații mai ieftin decât în ​​prezent.

În mod evident, ascensiunea cusutului automatizat a ridicat îngrijorarea că ar putea să-i înlocuiască pe nenumărații lucrători de articole de îmbrăcăminte cu salarii mici din Asia în deceniile următoare. Anul trecut, Organizația Internațională a Muncii (OIM) a estimat că aproximativ 64% din lucrătorii din industria textilă, de îmbrăcăminte și de încălțăminte din Indonezia ar putea fi în cele din urmă înlocuiți cu roboți. În Vietnam numărul a fost de 86%, iar în Cambodgia 88%. Raportul a arătat că lucrătorii ar putea obține salarii mai bune dacă guvernele și angajatorii încep să se pregătească pentru noi locuri de muncă în domeniul tehnologiilor avansate. Dacă nu, consecințele ar putea fi teribile.

Deocamdată, SoftWear Automation vinde doar linia de lucru automată de tricouri în SUA. Santora declară că societatea trebuie să înceapă la nivel local, deoarece ar fi prea dificil să își deservească toată tehnologia dacă s-ar deschide la nivel internațional. Ei au nevoie de timp pentru a scala. (Robotul pentru bunuri de uz casnic este deja disponibil pe plan internațional.) Dar dacă firme străine, cum ar fi Tianyuan Garments Company, doresc să producă în SUA, SoftWear Automation este bucuros să le furnizeze roboții de cusut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 + = 49