Un nou software pentru cinci milioane de mașini diesel

Producătorii auto se obligă să echipeze cinci milioane de automobile diesel cu un software nou. O campanie care ar trebui să reducă semnificativ emisiile de noxe. Îmbunătățirile la partea de hardware au fost excluse categoric de directorul VW, Matthias Müller.

Peste cinci milioane de automobile cu motor diesel din Germania vor fi echipate cu un nou software pentru a le reduce emisiile de noxe. Printre acestea sunt incluse 2,5 milioane de automobile marca Volkswagen, care au fost deja rechemate pentru îmbunătățire. Acest lucru a fost anunțat de Asociația Industriei Automobilistice (VDA) ca rezultat al summit-ului diesel ce a avut loc în compania reprezentanților landurilor și ai comunelor. Incluzând aceste rechemări, Volkswagen vrea să efectueze update-ul de software pentru patru milioane de automobile diesel din Germania.

Directorul executiv al Volkswagen s-a declarat categoric împotriva modificărilor de ordin fizic la aceste mașini. Directorul a declarat că se exclude complet posibilitatea unor modificări de ordin hardware, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc în compania directorului executiv de la Daimler, Dieter Zetsche și a celui de la BMW, Harald Krüger.

În general este vorba despre un update de software pentru vehiculele din clasa de emisii Euro 5 și Euro 6. Măsurile sunt voluntare și afectează o mare parte din aceste flote de automobile moderne ale producătorilor germani, explică VDA: Circa 8,6 milioane de automobile din aceste clase sunt deja înmatriculate în Germania.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Neue-Software-fuer-fuenf-Millionen-Diesel-article19965128.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 54