UN NOU STEVE JOBS

  • JAPAN-SPACE-ROBOT-TECHNOLOGYViitorul Steve Jobs

Omul care dorește ca prin intermediul roboților să devină noul Steve Jobs. Japonezul Tomokata Takahashi vrea să dezvolte roboți de mici dimensiuni care să înlocuiască smartphone-ul și să fie capabili să vorbească cu utilizatorul.

 

Următorul mare lucru după smartphone-uri este robotul umanoid de mici dimensiuni, crede Tomokata Takahashi. La fel de mici ca zâna Tinker Bell din Peter Pan, ei vor sta în buzunarul de la cămașă, vor fi capabili să ne vorbească și să preia, mai mult sau mai puțin, funcțiile unui smartphone. Aceasta este viziunea dezvoltatorului japonez de roboți.

Takahashi stă într-un birou spartan, mobilat impecabil și conduce firma sa (cu un singur angajat) Robo Garage, dintr-un cartier liniștit al orașului Tokyo, punându-și planurile în aplicare. După cum spune el, Smartphone-urile nu mai sunt incitante pentru utilizatori, din punct de vedere al funcționalității și design-ului.

Software-ul de recunoaștere a vorbirii, cum ar fi tehnologia Siri de la Apple reprezintă elementul cheie pentru viitoarea generație de dispozitive mobile. Dar lumea nu le folosește la o scară atât de largă pentru că nimeni nu vrea să vorbească cu o cutie dreptunghiulară, spune Takahashi. Acest lucru nu mai este valabil pentru ceasuri sau ochelari, cum ar fi ceasurile inteligente lansate de Samsung. Cercetătorul este convins că oamenii ar vorbi mai degrabă cu o păpușă. Prin urmare, următorul smartphone va avea nevoie de o față, brațe și picioare. Trebuie ca tehnologia să aibe un aspect viu. Iar dispozitivele să fie capabile să poarte chiar și conversații mărunte cu utilizatorul, pentru a înlătura distanța percepută între aceștia.

Takahashi dorește să construiască un astfel de robot miniaturizat și să devină următorul Steve Jobs. Vorbește adesea despre co-fondatorul companiei Apple și numele firmei sale,  iar numele firmei sale, Robo Garage poate fi, de asemenea, înțeles ca o referire la începuturile Apple într-un garaj din California.

————————————————————————————————————————————————————————————

Smile01-1dg3fzc

VOM FI MAI FERICITI VORBIND CU PAPUSI IN LOC DE TELEFON?

Cel mai fericit barbat este ala care:

– Isi vede fiica pe coperta revistei “Vogue”

– Isi vede baiatul pe coperta revistei “Sport”

– Isi vede amanta pe coperta revistei “Playboy”

– Isi vede nevasta la TV la emisiunea “Disparuti fara urma”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 3 =