Un nou val de creştere a vânzărilor de imobile în SUA

_75781649_65443177

Un nou val de creştere a vânzărilor de imobile în SUA
Vânzările de imobile din SUA au crescut la cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani, iar piaţa imobiliară începe să-şi revină din amorţeală. Vânzările au crescut cu 18,6%, la o rată de vânzări anuale ajustate de sezon cu 504,000, cel mai înalt nivel din mai 2008, în conformitate cu Departamentul de Comert.

Pe o bază ajustată sezonier, indicele prețurilor de origine, care acoperă 20 din orașele mari din SUA, au crescut cu 0,2% în luna aprilie, și cu 10,8% pe o bază anuală. O combinație a ratelor ipotecare mai mari și o creștere a prețurilor din cauza lipsei de proprietăți disponibile pentru vânzare s-au resimţit pe piața imobiliară din SUA, în a doua jumătate a anului 2013.

Cu toate acestea, datele recente sugerează că piața imobiliară începe să se îmbunătățească din nou. Referindu-se la cifra caselor noi, Cooper Hawes de la Barclays Research a declarat într-o notă analitică: “Acesta este cel mai puternic nivel de la sfârșitul recesiunii și este un semn încurajator că piaţa imobiliară s-a îmbunătățit în trimestrul al doilea.”

http://www.bbc.com/news/business-28003734

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 24