Un operator de autostrăzi dă în judecată guvernul german

Austostrada s-a extins, iar costurile au fost prea mari: societatea operatoare, A1 Mobil, dă în judecată guvernul federal german și cere subvenții suplimentare. Compania se află acum în pragul falimentului.
Compania responsabilă de extinderea autostrăzii dintre Hamburg și Bremen, A1 Mobil, dă în judecată guvernul federal german. Consorțiul de dezvoltare nu dorit să comenteze natura procedurilor aflate în desfășurare. Există diferențe de opinie cu administrația publică.
Investitorul privat A1 Mobil a dezvoltat un tronson al autostrăzii A1 între anii 2008 și 2012 pentru a permite rularea pe șase benzi. Proiectul este considerat de mulți ca un proiect-model. Dar veniturile sperate au continuat să fie sub așteptări. Astfel că, potrivit unui raport al “Süddeutschen Zeitung”, veniturile așteptate din taxarea camioanelor au fost dezamăgitoare. Acestea ar fi trebuit să compenseze costurile de o jumătate de miliard de euro suportate de consorțiul privat pentru construcția tronsonului.

Într-o scrisoare către Ministerul Federal al Transporturilor, compania avertizează cu privire la situația care “îi amenință existența”. Dacă guvernul federal nu continuă să subvenționeze proiectul, atunci A1 Mobil va intra în faliment în câteva luni. Potrivit rapoartelor din presă, ar fi vorba despre o sumă totală de 640 de milioane de euro. Ziarul raportează în continuare că Ministerul Federal al Transporturilor refuză plățile și vede investitorul ca fiind afectat de riscuri. Există puține șanse ca o procedură de conciliere să reușească. La sfârșitul anului expiră un acord de protecție cu băncile, iar până la finalul lunii septembrie creditorii vor să știe exact ce se va întâmpla. A1 Mobil trebuie să dea în judecată dacă vrea să scape de insolvență, se afirmă într-o declarație juridică internă.
http://www.n-tv.de/wirtschaft/Autobahnbetreiber-verklagt-Bundesregierung-article19998123.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 12