Un oradean face de rusine concitadinii cu o stire falsa

IMG_1162

Jurnalistul Moise Guran o critică pe Gabriela Firea că a dat crezare și a propagat un „studiu” din surse dubioase, conform căruia 95% dintre protestatari nu au citit textul ordonanței de urgență privind modificările Codului penal.

„Doamna Gabriela Firea zice ca 95% dintre protestatari n-au citit ordonanța. Apoi supralicitează cu tupeu… informatia este peste tot pe internet. Va dau linkul? Hahaha!

Va dau eu linkul (http://rdo.ro/de-necrezut-peste-95-dintre-protestatari-nu-au-citit-textul-ordonantei/)

Sursa informatiei, spune Moise Guran, este mizeria asta de site (apartine unui baiat de la Oradea cam incintat la cap) specializat in pupat psd si constipatii cu bubuli, iar articolul e anonim. Gabi, e rușine!„, a scris Guran, pe Facebook.

IMG_1163

 

 

Ca sa nu va mai obositi mergand pe site, o crestere incorecta de trafic iata mai jos textul dar si o parte din cele peste 200 de comentarii:

DE NECREZUT ! Peste 95% dintre protestatari nu au citit textul ordonantei !

3 februarie 2017
Conform unei evaluari independente despre care vor apare mai multe detalii zilele urmatoare peste 95% dintre protestatari nu au citat textul ordonantei impotriva careia protesteaza . Mai mult foarte multi dintre ei nu stiu daca este vorba despre amnistie sau gratiere , nu stiu nici daca este vorba despre una sau mai multe ordonante .

De asemenea un procent de peste 90% nu stiu ca si guvernul Ciolos a modificat codul penal prin ordonanta sau ca insasi DNA a fost infiintata prin ordonanta de urgenta .

Tinerii precizeaza ca nu obtin niciodata sau foarte rar informatii din presa sau TV iar in proportie covarsitoare se informeaza dupa retelele de socializare .

Petse 80% recunosc ca ei citesc doar titlurile fara sa acceseze continutul unor informatii . Conform acestor date se pare ca ei sunt mult mai putin informati decat votantii PSD care sunt mari consumatori TV si presa .

COMENTARII

Ionut Malita 3 februarie 2017 at 11:03
Nu va e rusine sa postati asemenea tampenii? De ce nu spuneti cine a facut sondajul? Deci sa inteleg ca voi i-ati nintervievat pe toti cei 400.000 de protestatari de miercuri si i-ati intrebat asta?
ORDONANTA 13/2017:
Abuzul in serviciu Art. 297
(1) Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, cu stiinta, indeplineste un act prin incalcarea unor dispozitii exprese dintr-o lege, o ordonanta sau o ordonanta de urgenta a Guvernului sau nu indeplineste un act prevazut de dispozitiile exprese dintr-o lege, o ordonanta sau o ordonanta de urgenta a Guvernului si prin aceasta cauzeaza o paguba materiala mai mare de 200.000 lei ori o vatamare grava, certa si efectiva a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice, astfel cum sunt prevazute si garantate de legile in vigoare, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

Daca ai o materie cenusie suficienta, iti dai seama de ce scrie aici.
Cei care au facut abuz in serviciu cu un prejudiciu mai mic de 200.000 de lei (50.000 de euro), SCAPA DE URMARIRE PENALA!
Răspundeți
Mihai Popa 3 februarie 2017 at 13:02
Dar nu scapa de pedeapsa civila si recuperarea prejudiciului. Nu mai trunchiati textul legii.
Răspundeți
Dan 3 februarie 2017 at 14:30
Serios? Deci primăria o să de-a în judecată primarul în funcție pentru recuperarea prejudiciului de exemplu? Asta cu condiția ca prejudiciul să fie reclamat in termen de 6 luni de conducătorul instituției păgubite. Adică în exemplul asta primarul trebuie să se reclame pe el că persoana fizica in numele primăriei in termen de 6 luni de când a constatat că a comis un abuz și apoi să se dea pe el în judecată tot în numele primăriei pentru recuperarea prejudiciului rezultat din acel abuz. Da clar asta o să se întâmple tot timpul în toată țara. Sunteți cu capul mai oameni!
Răspundeți
Alex 3 februarie 2017 at 16:33
Tu daca furi 10 lei, vei fi cercetat PENAL! Ei, ca functionari publici, vor fi cercetati penal abia de la suma de 200.000 lei in sus. Despre asta e vorba!
Răspundeți
Ana Maria 4 februarie 2017 at 7:38
Si doar daca sunt reclamati in termen de 6 luni :))) si cine ii v a reclama? Si se recupereaza prejudiciul? Aha….de unde? Ce astia sunt prosti sa si lase avutiile pe numele lor?Dar daca ar zice acum toti cei din strada ca nu isi mai platesc nici o taxa….? Unde s ar ajunge?
Răspundeți
Teo 3 februarie 2017 at 20:45
Pedeapsa civila??? Stii ce e pedeapsa civila? E fix o amenda si obligarea sa dai banii inapoi. Si a doua zi esti liber sa te duci si sa repeti contractul din nou si pac, ai mai facut niste euro. Daca nu te prinde si a doua oara (in termen de 6 luni) sunt ai tai. Chiar credeti ca puteti sa justificati actiuni de genul asta intr-o tara si asa sufocata de coruptie de la cel mai mic pana la cel mai inalt nivel? Pana la ce cote va merge ipocrizia? Unde era urgenta pentru o astfel de ordonanta? Mi-as dori sa cred ca faceti aceste justificari doar pentru ca voi chiar credeti ca e bine, ca altfel… sunteti doar niste tradatori si vanzatori de tara…
Răspundeți
max 3 februarie 2017 at 22:00
Nu ai citit toata ordonanta:
În ceea ce privește conflictul de interese (articolul 301), se fac următoarele modificări:
Ce prevedea înainte:
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică. (ce este tăiat a fost exclus după modificare).
Deci stati linistiti ca nu scapa nimeni de puscarie astea sunt manipulari grosolane.
Răspundeți
suntem fraieri ca ne mai si explicam actiunile 3 februarie 2017 at 13:25
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21573355-pentru-cei-care-nu-inteleg-revolti.htm?pbox
Răspundeți
un fleac 3 februarie 2017 at 13:27
Si ce inseamna pedeapsa civila? Un fleac, o amenda administrativa si eventual, daca se poate, recuperarea prejudiciului, daca se poate. In schimb poate candida bine mersi in continuare la functii publice.
Răspundeți
Anonim 3 februarie 2017 at 14:15
Mai documenteti-vă frairilor,nu mai mâncaţi căcat,că de proşti geme țara
Răspundeți
iris 3 februarie 2017 at 14:43
i-ai întrebat tu pe toti?
Răspundeți
Marius 3 februarie 2017 at 14:44
Dragi aparatori ai ordonantei, nu va mai cacati pe voi atata. O tot dati cu iohanis si cu lumea care a iesit „aiurea” in strada. Ce spuneti de UE atunci? Dar de declaratiile unor ambasade ca cea a canadei, usa, frantei? Si aia sunt manipulati de iohanis? Nici ei nu au citit textul? Bagati ura si zazanie intre cetateni iar unii la randul lor sunt fanatici in ura lor. Iohanis trebuie sa fie presedinte in continuare pentru ca este ALES de popor la fel cum si psd trebuie sa guverneze pentru ca si ei sunt ALESI. Ca ne place. Ca nu ne place, asta este democratia altfel suntem bolsevici comunisti. Din pacate manifestarea populatiei in strada risca sa fie deturnata politic daca oamenii nu isi pot stapanii preferintele si antipatiile personale. Si iar din pacate, suntem nevoiti sa fim condusi de astia pentru ca altii nu avem. Schimbarea va veni in timp o data cu schimbarea calitatii oamenilor din societate.
Răspundeți
LUNGU ADRIAN 3 februarie 2017 at 15:29
Si va mira? Efectul de turma.Daca se facea apel de iesit la dezapezire iesea cineva? La vot oare cati au fost?
Răspundeți
Bogdan 3 februarie 2017 at 16:31
Ei si, care-i relevanta? 99.5% din populatia tarii nu a citit Constitutia si vreo 98% din romani nu au citit o lege in viata lor. Inseamna ca nu stiu ce-i acolo, ca nu au dreptul sa le invoce?

Cat despre acest OUG, toate institutiile pertinente (ICCJ, CSM, etc) au dat aviz NEGATIV si cu toate astea Guvernul o da noaptea la ora 01:00 in Monitor (desi cu 2-3 zile inainte spuneau ca nu o vor da prin OUG). Dupa faza asta la ce-ti mai trebuie textul ordonantei? Trebuie sa fii ori putin redus, ori PSDist convins sa nu vrei sa recunosti ca ceva pute acolo. Altfel nu procedau asa. Mai departe, daca iesi sau nu in strada e o alegere. Insa de inteles cam toata lumea a inteles despre ce este vorba, fara a citi ordonanta.
Răspundeți
Rent a car Bucuresti 3 februarie 2017 at 17:18
Lucrurile sunt destul de simple, oamenii au iesit in strada pentru ca nu suporta coruptia, s-au sarurat de acesti politicieni ce nu isi vad decat propriul interes.
Răspundeți
Pop Sorin 3 februarie 2017 at 18:23
http://www.ziardecluj.ro/judecatorul-clujean-cristi-danilet-ordonanta-de-marti-noapte-pe-intelesul-tuturor pe înțelesul tuturor.
Răspundeți
Genoveva 4 februarie 2017 at 1:11
De citit comentariile de dupa articol !:)
Răspundeți
DE NECREZUT ! Peste 95% dintre protestatari nu au citit textul ordonantei ! 3 februarie 2017 at 18:37
[…] Sursa: rdo.ro […]
Răspundeți
Bnicolae 3 februarie 2017 at 19:44
Constitutia României spune asa :Guvernul nu trimite OUG direct la Monitorul Oficial ci trebuie s-o trimită la Parlament, iar Parlamentul trebuie s-o dezbată în regim de urgență, să se pronunțe și să o trimită spre publicare.
Răspundeți
mihai 3 februarie 2017 at 20:52
„vor apare” „nu au citat” „Petse 80%” Un text scris la repezeala de niste ANALFABETI !
Răspundeți
Ioan 3 februarie 2017 at 20:56
Nu protesteaza nimeni impotriva dreptului guvernului de a emite ordonante de urgenta, nici chiar a celor care modifica codul penal. Spre exemplu nu cred ca ar fi protestat nimeni daca ordonanta respectiva ar fi marit pedeapsa pentru abuz in serviciu sau perioada de prescriere. Mai mult, sunt convins ca ar fi iesit oamenii in strada si daca nu era ordonanta, era lege trecuta prin parlament. Protestul este impotriva nesimtirii lui Dragnea.
Răspundeți
Alexandru 3 februarie 2017 at 21:44
…votantii PSD consumatori de ,,antene’ „”
-cel mai rusinos si neargumentat articol pe care l am citit in ultimii ani …R U S I N E
Răspundeți
Thraxus Ares 3 februarie 2017 at 22:41
Nu conținutul, scăderea pedepselor sau plafonul destul de ridicat de unde se pedepsește prin condamnare abuzul în serviciu este problema în realitate. Nici măcar nu este un act de corupție!!! Ci modul șmecherește intenționat prin care s’a adoptat ordonanța a înfuriat peste 95% din protestatari. Metode de infractori, după miezul nopții au publicat’o!
Răspundeți
Dan 3 februarie 2017 at 23:30
Uniunea Europeană a inteles si o sa va tragă de urechi. Dacă noi suntem prosti și voi va credeți deștepți o sa vedem dacă va salvați liderul penal. ..
Răspundeți
Bereng Greta 3 februarie 2017 at 23:50
Nu va suparati eu nu mai inteleg nimic. Romania era multumita cand psd ne-a promis salari, pensii, alocatii mai bune si acum cand au ster taxe si cand au redus tva. Au mintit sa avea voturiii… Acuma la prima pasi rau nu mai doriti psd acuma dorit pnl. Dar oare o sa fie buna? Sau mereti mai de parte pana cand nu ajungeti la o partida curata??? Asa ceva nu exista. Baiu e cu palamentisti nu cu partide. Pana cand mai ieste neam de la comunism in parlament nu o sa schiba nimic.
Răspundeți
Victor 3 februarie 2017 at 23:55
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10154802927197597&id=321280267596

Alta intrebare!
Răspundeți
Ovidiu 4 februarie 2017 at 1:53
Nu are absolut nicio importanta ce scrie in acel document si oamenii nu au iesit in strada sa faca analiza pe text. Este vorba de tupeul, jignirea si bataia de joc a unor NIMICI care isi permit sa considere ca toti ceilalti sunt prosti. Este ultra saturata natiunea asta de „juristi” LIMITATI care se cred deosebit de inteligenti ca citesc textul unei legi. Legile au un spirit si cei din strada il INTELEG FOARTE BINE.
„0 lege proastă e de ajuns ca să revolte un întreg popor”. (Proverb grec.)
Căutarea „spiritului legii” este definită ca fiind căutarea „sensului dorit de legiuitor”, adică a afla „ceea ce a vrut să reglementeze legiuitorul” prin emiterea actului normativ în discuţie.
Daca cel care scrie Litera legii poate fi banuit ca are un interes personal, este inevitabil sa ajungem la proverbul grecesc de mai sus.

http://legestart.ro/conditia-esentiala-pentru-elaborarea-interpretarea-si-aplicarea-corecta-a-textelor-si-a-prevederilor-legale/
Răspundeți
Muie Dragnea 4 februarie 2017 at 1:58
site tip „postac pesedist”, fara identitate asumata, emitator de gunoaie pe care doar un imbecil (exemplu la intamplare: Firea) le-ar putea crede. „evaluare independenta”? facuta de cine si unde, papagali atomici? in canalizarea sediului psd? daca da, atunci are sens. penibili, copilasi. la fel de penibili ca Adrian Gavrila, care a luat de pe themeforest tema „newspaper” si a intitulat-o altfel indeva in footer ca sa para ca a facut-o el :))). bai gavrila, ti-au dat si bani pesedistii pentru ea? esti smecher, i-ai fraierit.
Răspundeți
Mirela Mas 4 februarie 2017 at 10:28
Lasati injuriile si prostiile! OUG citita sau nu, nu mai conteaza. ..Au facut deja destule pt care Poporul ii poate judeca si condamna. Au creat un cerc vicios din care nu se va iesi decat poate peste o suta de ani, cand aceasta Romanie in forma pe care o cunoastem deja de-un secol nu va mai exista. In afara faptului ca actualii au ingrosat obrazul peste masura si nu mai tin cont de cererile poporului nici macar la suprafata, urmatorii numiti sau alesi nu vor fi cu nimic mai buni.Voit sau nevoit vor urma acelasi drum, condusi fiind din umbra de marii mafioti care ne scapa de-atata amar de vreme. Nu vom reusi sa ii eliminam pt ca am devenit noi insine un popor corupt si fara valori morale.
Răspundeți
Dimiseb 4 februarie 2017 at 10:59
Merg la caterinca,lasere,circ si zbenguiala!!!!Ordonantele sunt laCC,ceea ce decid ei,se va intampla,ce mai cauta acesti oameni acolo,intrebam???!!!Ne deranjeaza sa tina Piata Victoriei ocupata si sa impiedice traficul….!!!Rugam organele de ordine sa nu le mai permita accesul ,cu atat mai mult cu cat acest mitting nu este autorizat!!!Multumim!!!
Răspundeți
hotmail 4 februarie 2017 at 11:04
Guvernul nu e de capul lui,NU ARE VOIE SA CEDEZE,este garantul votului a milioanelor de votanti care chiar daca nu sunt in Piata Victoriei la scandal,ei exista si privesc cu indignare aceste manifestari prin care 100.000 de oameni vor sa fure votul altor 6 milioane!!!Asa ca ii invitam pe acesti asazisi protestatari sa se comporte ca noi toti aceste milioane de cetateni votanti PSD care nu iesim la Palatul Cotroceni sa cerem suspendare presedintelui Iohannis….INCA!!!!!!
Răspundeți
Wader 4 februarie 2017 at 11:33
Ba,coie,esti prost sau numai pupincurist?
Răspundeți
Cosmin 4 februarie 2017 at 11:36
„Conform unei evaluari independente despre care vor apare mai multe detalii zilele urmatoare”… Cam aici trebuie sa te opresti din citit! Ai tu niste informatii, dar nu spui sursa si nici foarte multe chestii nu spui, in general… Daca te platesc pentru articolul asta, vai de capul lor si bravo tie. 95%! Ce frumos! Ce esantion? Deja prea mult, nu? Pace, spalatorule de creiere! Fa si tu niste cursuri de media, ca la articolele astea tot pensionarii aia care au votat PSD pentro 100 de lei pun botul! Si aia oricum nu v-au parasit niciodata!
Răspundeți
Sugi pula cu articolul tau 4 februarie 2017 at 11:50
Sa dai in Lepra tu si tot neamul tau. Articolul asta sa il citesti lui ma-ta la inmormantare. Pupincuristul psd-ului 😡
Răspundeți
Boucubasca 4 februarie 2017 at 12:04
Amin!
Răspundeți
RDO Breaking News on Facebook 4 februarie 2017 at 11:50
Sugi p….cu articolul tau commented on RDO: Romania Dezvaluita Online – Adevarul din spatele stirilor:

Sa dai in Lepra tu si tot neamul tau. Articolul asta sa il citesti lui ma-ta la inmormantare. Pupincuristul psd-ului 😡
Răspundeți

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 − 73 =