Un restaurant italian a făcut o reducere de 13 euro la o notă de plată pentru “copii educați”

Decizia proprietarului unui restaurant din Padova (nord-estul Italia) de a face o reducere de 13 euro unor clienți pentru “copii educați” a făcut furori în mass-media și opinia publică italiană, relatează miercuri EFE.

Mass-media italiene care publică de obicei știri despre restaurante care interzic accesul copiilor în local s-au făcut ecou al acestei ințiative lăudând gestul.

Antonio Ferrari, proprietarul acestui local din Padova, a explicat într-un interviu acordat ziarului Corriere della Sera că a făcut acest gest duminică pentru a lăuda comportamentul celor cinci copii care au însoțit șase adulți la masă.

El a povestit că după ce copiii au mâncat ei au scos pe masă cărți de colorat și table aritmetice pe care le aduseseră de acasă și au început să le completeze lasându-i pe adulți și pe restul clienților să mănânce în liniște.

Antonio Ferrari a precizat că nu a făcut această reducere de dragul publicității, ci pentru spectacolul plăcut pe care l-au oferit acești copii care s-au jucat cuminți în timp ce părinții lor au degustat liniștiți vinurile casei.

De remarcat că cei mici nu au recurs la dispozitivele electronice pe care le folosesc în general copiii pentru a sta liniștiți.

Părinții copiilor, cu vârste cuprinse între 4 și 6 ani, au fost premiați cu un discount de 5 la sută la nota de plată, în total 13,05 euro care au fost adăugați la bacșișul de 30 de euro lăsat chelnerilor, a spus Ferrari.

Proprietarul a explicat că ideea i-a venit de la un restaurant din Miami care îi premiază pe copiii care se comportă civilizat în local și că “va repeta cu plăcere gestul oricând va avea ocazia”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − 24 =