Un român și-a vândut cu 100 de milioane de euro srl-ul

Vasile Armenean, Betty Ice

Unilever, liderul pieţei de îngheţată din România, a cumpărat Betty Ice, un business de 30 mil. euro, de la antreprenorul Vasile Armenean. În cursa pentru Betty Ice, cel mai puternic business românesc din domeniul îngheţatei, au intrat mai mulţi jucători atât financiari precum fondul de investiţii Abris Capital, cât şi strategici cum este cazul grupului leton Food Union.

Negocierile pentru preluarea Betty Ice au început încă de anul trecut, însă au durat mai multe luni până când părţile au ajuns la un acord.

Betty Ice are o fabrică în judeţul Suceava, magazine proprii în Braşov, Oradea, Sibiu şi Cluj-Napoca, iar în timpul verii are deschise mai bine de 100 de chioşcuri cu îngheţată în toată ţara. Compania realizează aproximativ 7% din vânzările anuale la export, livrând îngheţata pe cinci pieţe. Pentru anul acesta, antreprenorul estima o cifră de afaceri de 31-32 mil. euro, în uşoară creştere faţă de anul acesta, când businessul a ajuns la 30 mil. euro.

În ultimii zece ani, businessul Betty Ice s-a majorat de mai mult de două ori. În plus, compania este cea mai profitabilă afacere în rândul businessurilor din industria de profil, având o marjă de 15% în 2016, potrivit calculelor ZF. Conform datelor de la Ministerul de Finanţe, profitul net al Betty Ice s-a situat la 22,6 mil. lei (5 mil. euro). Principalii concurenţi ai Betty Ice pe piaţa îngheţatei sunt Unilever (Algida, Napoca), Nestlé (Nirvana, JOE), Top Gel şi Alpin 57 Lux

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =