UN RUS DE 34 DE ANI PUNE MANA PE UN SANTIER NAVAL GERMAN

48930115

Un rus preia șantierul  naval NORDIC.
Omul de afaceri rus, Vitali Yusufov își extinde influența în construcția nvalor germane. Cu achiziționarea șantierului naval de la Stralsund, îi aparțin acestuia acum 3 din cele 4 șantiere de acest tip din landul Mecklenburg-Vorpommern.

Grupul Nordic Yards a preluat oficial șantierul naval Stralsund. În vârstă de 34 de ani, omul de afaceri rus Vitali Yusufov deține acum trei din cele mai mari patru companii de construcții navale din Mecklenburg-Vorpommern. Din 2009 Yusufov este proprietarul șantierelor navale din Wismar și Warnemünde, pe care le-a achiziționat cu 40 de milioane de euro după intrarea în insolvență a constructorului.

La mijlocul lunii mai, după luni de negociere privind acordul de achiziție cu lichidatorul Volkswert Stralsund, Berthold Brinkmann, acesta a semnat cu rusul. Astfel că Nordic va plăti cinci milioane de euro pentru șantierul naval. O suplimentare de 1,5 milioane de euro va mai sosi atunci când unitatea va începe să scoată profit.

Yusufov garantează că în Stralsund numărul angajaților va ajunge la 250 până la sfârșitul anului. Potrivit declarației unui purtător de cuvânt, sunt deja implicați în unitate aproximativ 100 de angajați. Până la sfârșitul anului 2016 Yusufov are planificată suplimentarea personalului cu alți 250 de angajați.

Nordic este specializată în construcția așa-numitelor platforme convertor pentru industria energiei eoliene offshore. La fața locului urmează să aibe la loc la începutul săptămânii predarea simbolică a conducerii unității, de la Brinkmann către Nordic Yards.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Russe-uebernimmt-Stralsunder-Volkswerft-article12934246.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − = 21