Un sfert din cinele britanicilor nu conțin carne sau pește

Peste un sfert din mesele de seară ale britanicilor sunt vegane sau vegetariene, arată cercetările.

În cele 12 săptămâni cât au durat sondajele, până la finalul lunii ianuarie, 29% dintre cinele din Marea Britanie nu conțineau nici un fel de carne sau pește, arată Kantar Worlpanel. Există anumite tendințe cum ar fi renunțarea la carne în luna ianuarie, dar și un interes crescut în mesele “de post”, aspect care afectează obiceiurile de consum ale locuitorilor Regatului Unit, arată cercetările de piață.

Între timp, o companie care produce substituenți ai cărnii la Yorkshire, numită Quorn Foods, a înregistrat o creștere globală a vânzărilor cu 16% anul trecut.

Cercetarea, colectată de la un grup de consumatori de 30.000 de gospodării, reflectă o mișcare an-la-an în direcția meselor vegetariene (26,9% din mesele de seară erau vegetariene în 2014 și circa 27,8% în 2016.

Pe parcursul lunii ianuarie, unul din zece cumpărători a optat pentru o masă gata preparată lipsită de produse din carne, iar acest lucru a determinat o creștere a vânzărilor cu 15% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Vânzările de legume, precum spanacul sau vinetele au crescut și ele cu 43%, respectiv 23%, în comparație cu ultimele douăsprezece luni.

http://www.bbc.com/news/uk-42973870?intlink_from_url=http://www.bbc.com/news/topics/ce1qrvlegnxt/diet-nutrition&link_location=live-reporting-story

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 28