Un șofer de taxi finlandez a parcurs 400.000 de km într-un Tesla Model S

Ari Nyyssönen, un șofer de taxi finlandez, a adunat o distanță impresionantă de 400.000 de kilometri (250.000 de mile) în exemplarul său din Tesla Model S și este foarte încrezător că mașina ar putea să ruleze în aceleași condiții până la 1.000.000 de kilometri.

Experiența lui Nyyssönen arată o impresie diferită față de motoarele cu ardere internă care necesită operațiuni periodice și consistente de întreținere. Vehiculele cu motoare pe bază de combustie internă pot uneori să necesite mii de dolari în reparații pe parcursul a 100.000 de mile datorită complexității și a nenumăratelor componente în mișcare. Din contră, abordarea minimalistă a celor de la Tesla, la care se adaugă funcționalități pe bază de software în loc de hardware, în combinație cu natura simplistă a mașinilor electrice, face ca, costul real al deținerii unui astfel de vehicul să fie mai redus decât cel al unei mașini cu motor clasic.

Juha Pyrhonen, un profesor de inginerie electrică la Lappeenranta University of Technology, a spus că Tesla a reușit să creeze cu succes un motor electric durabil și eficient. Nyyssönen, cu cei peste 400.000 de kilometri parcurși în regim de taxi într-un Tesla Model S din 2014 ce are inclus un pachet de baterii de 85 kWh, a ales să înlocuiască motorul vehiculului și să efectueze revizia pachetului de baterii, toate sub garanție. Ele sunt cea mai mare preocupare a unui proprietar de vehicul electric, spune Nyyssönen. Dar starea lor nu este una proastă, pentru că, conform garanției, cele mai importante defecte au fost reparate.

Cea mai importantă componentă dintr-un Tesla este pachetul său de baterii. După 400.000 de kilometri, Nyyssönen a remarcat că bateria încă mai păstrează circa 93% din autonomia sa originală și arată semne foarte mici de degradare. Povestea lui Nyyssönen poate fi considerată o mărturie a fiabilității și eficienței bateriilor cu litiu ion integrate în automobilele Tesla, dar și o demonstrație a serviciilor de întreținere și revizie pe care compania le oferă.

Luna trecută Tesla s-a angajat să adauge 350 de microbuze noi de service pentru flota sa de mentenanță și va deschide 100 de noi Tesla Service Centers cu 1400 noi tehnicieni de service. Acest lucru va majora numărul acestor centre la 250 în toată lumea.

http://www.teslarati.com/tesla-model-s-400k-km-250k-mi-7-percent-battery-degradation/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 23 = 31