un spion nou

gchq_1945820b

Privacy International acuză GCHQ
Organizatia non-profit a depus o plângere legală care acuză agenția de supraveghere electronică din Marea Britanie de hacking ilegal în milioane de dispozitive electronice fără permisiunea proprietarilor acestora. Plângerea, depusă marți de Privacy International, acuză sediul Government Communications Headquartes( GCHQ ) de tehnici de supraveghere care au fost ” incompatibile cu principiile democratice și standardele drepturilor omului . ” Câinele de pază a confidențialitâţii a acuzat GCHQ de instalarea de programe de hacking, cum ar fi Nosey Smurf, Tracker Smurf, și Foggybottom, pe computere, telefoane mobile, și webcam-uri pentru a înregistra convorbirile secrete şi de captare de informații sensibile, cum ar fi nume de utilizatori, parole, e-mailuri și mesaje text .

Plângerea urmează un raport în luna martie, pe dezvoltarea tehnologiei de supraveghere NSA proiectat pentru a infecta milioane de computere cu malware ” implanturi “, care ar putea capta date de la dispozitive specifice.

În plângerea de 21 de pagină , Marea Britanie pe baza Privacy International susține că tehnicile ar fi utilizate de către omologul din Marea Britanie de la NSA, şi încălca legislația europeană a drepturilor omului, solicitatând astfel ca aşa zisa practică, să fie oprită.

Raporul de plângere se bazează pe informațiile conținute în documentele confidențiale NSA lansate anul trecut de Snowden, care detaliază colectarea pe scară largă a datelor din smartphone-uri de către ANS și GCHQ . NSA a fost , de asemenea, acuzat de hacking pe telefoane, pentru a trage cu urechea la zeci de lideri mondiali, printre care şi cancelarul german Angela Merkel.

http://www.cnet.com/news/privacy-group-takes-aim-at-uk-surveillance-practices/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − 36 =